Κατοικίδια

  • Ισχύουσα νομοθεσία στις εμπορικές μετακινήσεις σκύλων, γάτων, κουναβιών και λοιπών ζώων από εκμεταλλεύσεις

    Ισχύουσα νομοθεσία στις εμπορικές μετακινήσεις σκύλων, γάτων, κουναβιών και λοιπών ζώων από εκμεταλλεύσεις

    Σας αποστέλλεται συνημμένα, για ενημέρωση και εφαρμογή, η κωδικοποιημένη νομοθεσία που αφορά όλες τις εμπορικές μετακινήσεις σκύλων, γάτων και κουναβιών και λοιπών ζώων από εκμεταλλεύσεις.

    Α. Βασικές διατάξεις:

    Με την οδηγία 92/65/ΕΟΚ, η οποία εναρμονίστηκε με το Π.Δ. 184/1996 (ΑΊ37), έχουν καθοριστεί οι όροι υγειονομικού ελέγχου που διέπουν το εμπόριο και τις εισαγωγές σκύλων, γάτων και κουναβιών.

    Β. Ενδοκοινοτικό εμπόριο

    1.   Απόφαση 2010/270/ΕΕ: καθορίζει τους υγειονομικούς όρους καθώς και το υπόδειγμα υγειονομικού πιστοποιητικού που πρέπει να συνοδεύει τις εμπορικές μετακινήσεις μελισσών και αγριομελισσών.

    2.   Απόφαση 2012/112/ΕΕ: καθορίζει τους υγειονομικούς όρους καθώς και το υπόδειγμα υγειονομικού πιστοποιητικού που πρέπει να συνοδεύει τις εμπορικές μετακινήσεις σκύλων, γάτων, κουναβιών, πτηνών, λαγόμορφων, και ορισμένων οπληφόρων .

    3.   Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 388/2010: καθορίζει ότι εφόσον ο αριθμός των σκύλων, γάτων και νυφιτσών που μετακινούνται ξεπερνά τα 5 ζώα, αυτά υπόκεινται στις απαιτήσεις και ελέγχους της οδηγίας 92/65/ΕΟΚ.

  • Υγειονομικοί όροι που εφαρμόζονται στις μη εμπορικού χαρακτήρα μετακινήσεις ζώων συντροφιάς. Επικαιροποιημένο κείμενο για της εφαρμογή Κανονισμού (ΕΚ) αρ. 998/2003

    ΘΕΜΑ : Υγειονομικοί όροι που εφαρμόζονται στις μη εμπορικού χαρακτήρα μετακινήσεις ζώων συντροφιάς.
    Επικαιροποιημένο κείμενο για της εφαρμογή Κανονισμού (ΕΚ) αρ. 998/2003.

    Κοινοποιείται συνημμένα για ενημέρωση και εφαρμογή το επικαιροποιημένο κείμενο του Κανονισμού (ΕΚ) αρ. 998/2003 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, για τους υγειονομικούς όρους που εφαρμόζονται στις μη εμπορικού χαρακτήρα μετακινήσεις ζώων συντροφιάς, με ενσωματωμένες όλες τις τελευταίες τροποποιήσεις. Το κείμενο περιλαμβάνει, εκτός από τον Κανονισμό, ορισμένες εφαρμοστικές αποφάσεις