Ο στρατηγός Κάστερ

Η ομοιότης είναι τυχαία

Η Θηροφυλακή γίνεται Περιβαλλοντική Αστυνομία; (Mε τα λεφτά των κυνηγών)

Όλος αυτός ο σαματάς γύρω απ' τις αρμοδιότητες της Θηροφυλακής δε μ' άφηνε σε ησυχία, κυρίως γιατί όντως ο καθορισμός των αρμοδιοτήτων μοιάζει τελείως παράλογος και αμφιβάλλω αν υπάρχει κάτι ανάλογο στον πλανήτη.

Και ξαφνικά μου ήρθε μια αναλαμπή. Ο στρατηγός Κάστερ μας, κατά κόσμον proedroskse, είναι έτοιμος να επαναλάβει την τεράστια επιτυχία που είχε με τη μετατροπή του Ταμείου Θήρας σε Πράσινο Ταμείο, αυτή τη φορά με τη Θηροφυλακή.

Μακάρι να βγώ ψεύτης αλλά είναι σα να το βλέπω μπροστά μου. Η Θηροφυλακή θα μετονομαστεί σε Περιβαλλοντική Αστυνομία, θα πληρώνεται από τις κυνηγετικές άδειες αλλά, αντιγράφω απ' τη δημοσίευση του dasarxeio.com:

Κατά την ενάσκηση των καθηκόντων αυτών οι αναγνωριζόμενοι φύλακες θήρας των κυνηγετικών οργανώσεων του άρθρου 267 του παρόντος υπάγονται στον αρμόδιο φορέα για την προστασία και διαχείριση των δημοσίων δασών της χώρας, η διάθεση δε αυτών γίνεται με απόφαση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας».

Προσέξτε λίγο τη διατύπωση. Οι θηροφύλακες θα προσλαμβάνονται από την ΚΣ και θα υπάγονται στο δημόσιο φορέα! Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία.

Ή σε απλά Ελληνικά οι κυνηγοί θα χρηματοδοτούν τη Θηροφυλακή/Περιβαλλοντική Αστυνομία, η οποία όμως θα λαμβάνει διαταγές από τον αρμόδιο φορέα. Ή πως ο proedroskse, ως νέος Κάστερ, βρήκε το δικό του Little Bighorn, και ο Έλληνας κυνηγός πιάνεται για άλλη μια φορά κορόιδο...