Διευκόλυνση για τα όπλα

φωτογραφία
Σε μια σπάνια προσπάθεια διευκόλυνσης των κυνηγών και των κατόχων κυνηγετικών όπλων αποφάσισαν να προχωρήσουν τα συναρμόδια υπουργεία της χώρας μας, απαλείφοντας ένα μέρος από τη γραφειοκρατία που έως τώρα αντιμετώπιζαν όσοι επιθυμούσαν να κυνηγήσουν σε χώρες του εξωτερικού, ειδικά εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης...

Με τροποποίηση στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για τα όπλα και τα πυρομαχικά, τα συναρμόδια υπουργεία καταργούν την υποχρέωση εφοδιασμού με ειδική άδεια για τα όπλα τους, όσους πηγαίνουν για κυνήγι στο εξωτερικό και θέλουν να τα πάρουν μαζί τους.

Οι ενδιαφερόμενοι κυνηγοί θα μπορούν πλέον να εξάγουν και να επανεισάγουν ελεύθερα μέχρι δύο όπλα και 800 φυσίγγια, αποκλειστικά και μόνο βέβαια για να ασκήσουν την κυνηγετική τους δραστηριότητα σε άλλες χώρες.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε για να αρθεί ένα τεράστιο γραφειοκρατικό πρόβλημα και να αποσυμφωρηθούν οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες που ήταν επιφορτισμένες με την έκδοση αυτών των ειδικών αδειών, για όπλα που Ελληνες κυνηγοί χρησιμοποιούσαν για κυνήγι στο εξωτερικό.

Υπολογίστηκε μάλιστα ότι κάθε χρόνο εκδίδονταν στη χώρα μας περισσότερες από 4.000 τέτοιες άδειες, για κυνηγετικές ΄΄εκδρομές΄΄ εκτός χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης...

diananews.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην ανταλλαγή απόψεων παρακαλούμε ακολουθήστε το πνεύμα των κατευθυντηρίων γραμμών προς τη δημιουργία μιας κοινότητας η οποία προάγει την ανταλλαγή απόψεων και το πολιτισμένο κλίμα.

Συναίνεση

Καταθέτοντας ένα σχόλιο δίνετε τη συγκατάθεση σας στον δικτυακό τόπο Κυνηγετικές Σελίδες να προβεί σε συλλογή και αποθήκευση των δεδομένων που εισάγετε στις φόρμες σχολιασμού των άρθρων.
Αν δεν επιθυμείτε να γίνει συλλογή και αποθήκευση των δεδομένων αυτών, παρακαλούμε μην προβείτε σε κατάθεση σχολίων.

Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη και σας ευχαριστούμε γι' αυτή.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση