Με τις ρυθμίσεις που ίσχυαν και πέρυσι ξεκινά στις 20 Αυγούστου η κυνηγετική περίοδος.

Χωρίς σχεδόν την παραμικρή μεταβολή όσον αφορά το πλαίσιο που διέπει τη θήρα τα τελευταία χρόνια, αλλά με... άγνωστο ακόμα το ύψος των τελών του Δημοσίου για την ανανέωση των κυνηγετικών αδειών, θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες η νέα ρυθμιστική απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος για το κυνήγι.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του "Εθνους", ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωσταντίνου έχει ήδη καταλήξει σε μια "ισορροπημένη" απόφαση που φιλοδοξεί να υπερβεί τις εντάσεις που παραδοσιακά υφίστανται κάθε χρόνο μεταξύ των κυνηγετικών και των ζωοφιλικών οργανώσεων, καθώς η αποχώρηση της προκατόχου του Τ. Μπιρμπίλη από το υπουργείο... αποφόρτισε το κλίμα από "ιδεολογικές" προκαταλήψεις και εμμονές προσωπικού τύπου.

Πρώτιστο μέλημα του κ. Παπακωσταντίνου ήταν η νέα ρυθμιστική απόφαση για το κυνήγι να είναι απόλυτα "ταυτισμένη" με τις περιβαλλοντικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, γι' αυτό και όλες οι διατάξεις και διατυπώσεις της λαμβάνουν υπόψη τις ημερομηνίες και περιόδους θήρας που έχει ήδη εγκρίνει από χρόνια το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Οι φετινές ρυθμίσεις δεν αλλάζουν τίποτα από το πλαίσιο της απόφασης που είχε υπογράψει πέρυσι ο τέως υφυπουργός Περιβάλλοντος Θ. Μωραΐτης, αφού αυτή η περσινή απόφαση έτυχε καθολικής αποδοχής και δεν πρόκειται να προσβληθεί ή να αμφισβητηθεί από τα αρμόδια κοινοτικά όργανα.

Διαβάστε τη συνέχεια »