Τα αιολικά (ξαν)ανοίγουν το δρόμο για το κυνήγι στη Μακρόνησο

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμος Κέας, με την υποστήριξη του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου, ασκεί πίεση να χαλαρώσει το καθεστώς στη Μακρόνησο, ώστε να εγκαταστήσει αιολικά στο νησί. Αυτό δίνει τη δυνατότητα να επιστρέψει ο παραδοσιακός αυτός κυνηγότοπος των κυνηγών της Αττικής στο κυνήγι.

Με ειδικό προεδρικό διάταγμα, το νησί έχει χαρακτηρισθεί ως χώρος ιστορικής μνήμης που πρέπει να απολαμβάνει ειδικής προστασίας τόσο τα κτίσματα, όσο και ο συνολικός του χώρος.

Ως γνωστόν το 2007 το Δασαρχείο Λαυρίου εφάρμοσε το Π.Δ και απαγόρευσε το κυνήγι σε όλο το νησί χωρίς να εφαρμόσει καμία άλλη διάταξη του, όπως η απαγόρευση της ελεύθερης βοσκής των αμνοεριφίων που υπάρχουν στο νησί και που σταβλίζονται ακόμη και μέσα στα κτήρια του ιστορικού μνημείου χάριν της αναπαλαίωσης των οποίων έχουν ξοδευτεί αρκετά εκατομμύρια ευρώ έως και σήμερα.

Πέρασμα ορτυκιών στη Μακρόνησο

Ελπίζουμε πως οι οργανώσεις μας δραστηριοποιούνται για να ξαναζήσουμε το Σεπτέμβρη τέτοιες στιγμές στη Μακρόνησο.

Σχεικά:

  • «Μακρόνησος και Γυάρος ειναι μνημεία»
    Πρωτοβουλία για την προστασία, φύλαξη και ανάδειξη των «χώρων εξορίας και φυλάκισης για πολιτικούς λόγους στη χώρα μας» όπως η Μακρόνησος και η Γυάρος, ανέλαβαν περί τους 200 βουλευτές όλων των πτερύγων της Βουλής.
  • "Πράσινο" νησί η Μακρόνησος
    Στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για την εγκατάσταση στη Μακρόνησο, το ιστορικό νησί απέναντι από το Λαύριο, αιολικού πάρκου συνολικής ισχύος 100MW έχει κατατεθεί αίτηση μέσω της θυγατρικής ΔΕΗ.