Ενώ λοιπόν η Ορνιθολογική συσκέπτεται, θηροφύλακες έχουν ήδη εγκατασταθεί στα Στροφάδια. Η, οικολογικά ευαίσθητη, Ελευθεροτυπία δεν κατέστη δυνατόν να εξακριβώσει ποιοί είναι αυτοί οι θηροφύλακες ως την εκτύπωση του άρθρου. Το αναγνωστικό κοινό ποιός θα το πληροφορήσει ποιοί προβαίνουν σε πράξεις και δεν αναλώνονται σε συσκέψεις;

Επιλέξτε τη σωστή απάντηση: Ποιοί είναι αυτοί οι θηροφύλακες που έχουν ήδη εγκατασταθεί στις νήσους;
Α. Εθελοντές της Ορνιθολογικής.
Β. Κληρικοί υπαγόμενοι στη Μητρόπολη Ζακύνθου.
Γ. Υπάλληλοι του Δασαρχείου.
Δ. Οι αρχάγγελοι Γαβριήλ και Μιχαήλ.
Ε. Κανένα απ' τα παραπάνω.

Σωστή απάντηση

Μέτρα κατά της λαθροθηρίας στη Ζάκυνθο

Μέτρα για την αντιμετώπιση της λαθροθηρίας στα νησιά Στροφάδες και σε όλη την έκταση του Εθνικού θαλάσσιου πάρκου αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που έλαβε χώρα στη Ζάκυνθο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ορνιθολογικής εταιρείας Ελλάδας, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ.κ. Χρυσόστομος και οι εκπρόσωποι των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών.

Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η διενέργεια περιπολιών στους χώρους του Εθνικού θαλάσσιου πάρκου στη Ζάκυνθο, ενώ θα διενεργούνται και έλεγχοι εκτός δασικών περιοχών, όπως επαρχιακοί και δημοτικοί δρόμοι, όπου απαγορεύεται το κυνήγι.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι έχουν ήδη εγκατασταθεί θηροφύλακες στα Στροφάδια, ενώ περιπολεί στην περιοχή σκάφος του Λιμενικού Σώματος για την αποτροπή προσέγγισης λαθροκυνηγών με ιδιωτικά σκάφη.

Υπενθυμίζεται ότι η λαθροθηρία που ασκείται οργανωμένα σε μικρά νησιά, όπως οι Στροφάδες που βρίσκονται 40 μίλια νότια της Ζακύνθου, αλλά και στις δασικές εκτάσεις του νησιού, έχει γίνει αντικείμενο ποικίλων παρεμβάσεων, κατά καιρούς, καθώς πλήττει με τον πιο βίαιο τρόπο χιλιάδες αποδημητικά πτηνά που έρχονται κάθε άνοιξη, από την Αφρική, στις βόρειες ακτές της Μεσογείου.

Πηγή