Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία ανακάλυψε σύμπλεγμα νήσων στο Ιόνιο

Σε κλίμα εθνικής υπερηφάνειας οι Έλληνες αντιπαραθέτουν το "Στροφάδια εβέτ" της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας στο "Μάλτα γιοκ" του Τουρκικού Ναυτικού.

Ζήτω η Ορνιθολογική!

Ζήτω τα Στροφάδια!

Δελτίο τύπου της Γ' ΚΟΠ για την ανακάλυψη

Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ TO ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΚΑΝΑΡΗ 22-24 ΤΗΛ: 2610-361671/ 72 FAX: 2610-346614
Url: www.kynomp.gr ||  E-mail : Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΠΑΤΡΑ 6- 4- 2011 Αριθμ. Πρωτ.:324

ΠΡΟΣ: Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
ΚΟΙΝ: Πίνακας Αποδεκτών

Κύριοι,

Λάβαμε το υπ' αριθ. 11/100/4-4-2011 έγγραφό σας στο οποίο διαπιστώσαμε - προς μεγάλη μας έκπληξη - ότι προβάλετε εαυτούς ως τους μοναδικούς ρυθμιστές του μεγάλου θέματος που αφορά την φύλαξη των νήσων Στροφάδων!!! Παρουσιάζετε λοιπόν τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου ως τον μοναδικό συνεργάτη της Ιεράς Μητρόπολης Ζακύνθου στην προσπάθεια αποτροπής και καταστολής φαινομένων λαθροθηρίας στα νησιά αυτά, αναφέροντας μάλιστα ότι η παράνομη δραστηριότητα έχει αντιμετωπιστεί εκεί από το έτος 2009.

Εμφανέστατα είτε από άγνοιά σας, είτε εσκεμμένα, αναφέρονται τα όσα αναφέρονται στο έγγραφό σας και καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν όσον αφορά τις νήσους Στροφάδες, αφού από το 2000 και εντεύθεν η φύλαξη εκεί γίνεται από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ζακύνθου σε στενή συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα και την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου. Για τον σκοπό αυτό η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου διαθέτει κάθε χρόνο πάνω από τριάντα Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες σε εναλλασσόμενα γκρούπ, οι οποίοι σημειωτέον έχουν κάθε αρμοδιότητα ελέγχου, κατασχέσεων, υποβολής μηνύσεων κ.τ.λ., αφού είναι αναγνωρισμένοι επίσημα από την Πολιτεία ως προανακριτικά όργανα, με αποτέλεσμα τα 10 αυτά χρόνια να μην έχει διαταράξει την ησυχία αυτών των νησιών και την εαρινή μετανάστευση των αποδημητικών ούτε μία ντουφεκιά όσο βρίσκονται εκεί οι θηροφύλακές μας.

Όλα τα όσα αναφέρουμε μπορεί αναμφίβολα να επιβεβαιώσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου αλλά και οι Λιμενικές Αρχές οι οποίες μεταφέρουν τους υπαλλήλους μας αλλά και συμμετέχουν στην αποστολή κάθε χρόνο. Αντιθέτως όσα αναφέρετε εσείς για την φύλαξη των νήσων Στροφάδων είναι τουλάχιστον εκτός πραγματικότητας και αποδεικνύουν περίτρανα την λανθασμένη άποψη για το θέμα. Άποψη που δεν έχετε, αφού δεν ήσασταν ποτέ εκεί.

Κύριοι αρκετά, η συνδρομή σας είναι αποδεκτή. Απαράδεκτη όμως είναι η καπηλεία από την μεριά σας της προσπάθειας που γίνεται από άλλους φορείς προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα της Πολιτείας και να υπάρξει πραγματική προστασία του φυσικού και θηραματικού πλούτου βάσει των όσων οι νόμοι ορίζουν. Μιας προσπάθειας που κάθε χρόνο στοιχίζει στις τσέπες των κυνηγών-μελών μας αρκετές χιλιάδες ευρώ, χωρίς βεβαίως καμιάς κρατικής αρωγής όπως πολύ καλά γνωρίζετε σε αντίθεση βεβαίως με εσάς που σχεδόν όλες οι δράσεις σας είναι επιδοτούμενες. Το να προσκαλείτε σύσκεψη στις 14 Απριλίου για τον προγραμματισμό ενεργειών είναι άτοπο, αφού τα γεγονότα σας έχουν ήδη προσπεράσει. Και τι εννοούμε: Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου έχει ήδη καθορίσει ως ημερομηνία έναρξης της φύλαξης των νήσων Στροφάδων την 12-4-11 έχοντας κοινοποιήσει στους συναρμόδιους φορείς το πρόγραμμα φύλαξης και αναμένει από το Λιμενικό Σώμα το τελικό Ο.Κ. για τις ημερομηνίες μεταφοράς των θηροφυλάκων μας στις Στροφάδες νήσους.

Σαφέστατα λοιπόν με αυτό το απαράδεκτο παιχνίδι εντυπώσεων που έχετε επιλέξει να επιδοθείτε, έχετε τεθεί απέναντι τόσο στις πράγματι σοβαρές και αποτελεσματικές προσπάθειες των τελευταίων χρόνων για την φύλαξη των νήσων αυτών, όσο και στις Κυνηγετικές Οργανώσεις τις οποίες συνηθίζετε να προκαλείτε με τις ενέργειές σας αναγάγοντας μάλιστα τους εαυτούς σας ως «αυθεντικούς» διαχειριστές του ελληνικού περιβάλλοντος, κάτι που βεβαίως σε καμιά περίπτωση δεν ισχύει.
Ίσως εν τέλει και αυτός να είναι ο πραγματικός σας στόχος..Για τους δικούς σας λόγους..

- Ο Πρόεδρος- Ο Γ. Γραμματέας
Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος Πλούμπης Ανδρέας

  Πίνακας Αποδεκτών
 • ΥΠΕΚΑ
  Υπουργό ΠΕΚΑ, κ. Μπιρμπίλη
  Υφυπουργό ΠΕΚΑ, κ. Μωραίτη
  Σύμβουλο Υπουργού, κ. Ανδρουκάκη
 • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
 • Ε΄ Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος
 • Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου
 • Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου και Στροφάδων
 • Κ.Σ.Ε.
 • Κυνηγετικός Σύλλογος Ζακύνθου
 • Αστυνομία Ζακύνθου
 • Αρχέλων
 • WWF
 • Τοπικό Τύπο Ζακύνθου
 • Κυνηγετικό Τύπο