Ενώπιον της Δικαιοσύνης!

Πηγή

Eίναι η πρώτη φορά, απ' όσο θυμάμαι, που η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας και πρόσωπα που συγκροτούν τον ηγετικό πυρήνα των κυνηγετικών οργανώσεων, αποφασίζουν να... μεταφέρουν στον «στίβο» των δικαστικών αιθουσών τη «μάχη» για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας των πολιτών που αντιπροσωπεύουν.

Η ΚΣΕ ανέκαθεν πίστευε ότι οι ιδεολογικές διαφορές, το δικαίωμα στην άλλη άποψη και οι εντάσεις που παραδοσιακά αναφύονται μεταξύ του κόσμου των κυνηγών και διαφόρων ζωοφιλικών ή περιβαλλοντικών οργανώσεων, δεν έπρεπε ούτε να «ποινικοποιούνται» ούτε να αποτελούν ζήτημα δικαστικής επίλυσης των όποιων διαφορών.

Είναι άλλο όμως η όποια ιδεολογική αντιπαλότητα και άλλο η συκοφαντία ή οι γενικεύσεις που προσβάλλουν τον πυρήνα της προσωπικότητας, του ήθους ή της αξιοπρέπειας χιλιάδων ανθρώπων.

Η «Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων» αυτήν τη «διάκριση» δεν την έκανε και τώρα πια ήρθε η ώρα των δικαστών!

Ο Νίκος Παπαδόδημας, ως πρόεδρος της ΚΣΕ, ο Νίκος Σταθόπουλος, ως πρόεδρος της Δ΄ ΚΟΣΕ και οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες Α. Κόκκαλης και Σ. Τοτός, έχουν καταθέσει ήδη μήνυση εναντίον της προαναφερόμενης οργάνωσης, εκπροσωπώντας έναν κόσμο χιλιάδων ανθρώπων, που εμφανίζονται συλλήβδην... ως ανήθικοι «λαθροθήρες».

Η επίμαχη ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Ζωοφιλικών Σωματείων είχε μάλιστα δημοσιευθεί αυτούσια και σε ημερήσια εφημερίδα των Αθηνών, οπότε η μήνυση εναντίον της αφορά το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης και εξύβρισης και «δια του Τύπου»...

Η κατάθεση της μήνυσης έγινε στις 18 Ιανουαρίου και στο δικαστήριο που θα γίνει, τα «ζωοφιλικά» σωματεία θα κληθούν να δώσουν λόγο για πολλούς από τους ισχυρισμούς τους... Κυρίως όμως θα πρέπει να εξηγήσουν φράσεις τους όπως «βλέπουμε και τους ίδιους τους θηροφύλακες να λαθροθηρεύουν»(!), ή «...όπως είναι γνωστό τοις πάσι, οι λαθροκυνηγοί κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους, είναι μέλη κυνηγετικών συλλόγων και ομοσπονδιών και θηροφύλακες...»

Η μήνυση που κατατέθηκε εναντίον της οργάνωσης εμπεριέχει ένα μήνυμα: η ανοχή της κυνηγετικής κοινότητας της χώρας δεν είναι απεριόριστη, ιδιαίτερα απέναντι σε γενικεύσεις που την προσβάλλουν ή εκδηλώνουν μια «ύβρη» εναντίον της!

Γιατί βέβαια τι περισσότερο από «ύβρη» είναι το να εμφανίζει κανείς ως λαθροθήρες ακόμα και τα μέλη της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, όταν δύο από αυτούς έχουν ήδη δολοφονηθεί πάνω στο καθήκον, προσπαθώντας να ελέγξουν τη λαθροθηρία;

Δημήτρης Στριλάκος
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.