Θέατρο παραλόγου

ενημέρωση 6/2011 - Déjà vu

Το θέατρο παραλόγου που ξεκίνησε με το διορισμό Τ. Μπιρμπίλη συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Τελευταία πράξη είναι το τσίρκο που στήνει η υπουργός "συζήτηση για το κυνήγι" αύριο 15/7.
Κουτσοί-στραβοί καλούνται να έχουν άποψη για το κυνήγι!

Εκεί στην ΚΣΕ θα καταλάβετε επιτέλους πως δεν υπάρχει πεδίο λογικής συνεννόησης με πράσινες Τίνες και τους παρατρεχάμενούς της;
Εκπροσωπείτε 250.000 κυνηγούς, οι οποίοι απαιτούν να εξασκούν το ελεύθερο παραδοσιακό (και αποδεδειγμένα αειφορικό) κυνήγι είτε επί πράσινης Τίνας, είτε επί κόκινου Οκτώβρη, είτε επί ροζ ελεφάντων.

Ωρίωνας:

Λαμβάνοντας ως δεδομένη τη στάση της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ, αξιώνουμε πλέον από την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, ως νόμιμο εκπρόσωπο των Ελλήνων κυνηγών, να προβεί σε χρήση παντός νόμιμου δικαιώματος, τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, για την υπεράσπιση του κυνηγιού στην Ελλάδα που δέχεται τη μεγαλύτερη αναίτια και αυθαίρετη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών, ιδίως σε περίπτωση που από τις παραπάνω διεργασίες προκύψει κάποια μη επιστημονικά τεκμηριωμένη απαγόρευση ή περιορισμός θήρας.

    Φωτογραφίες:
  1. lesbian wedding by ~andrez

Σχόλια   

# Κυνηγετικές σελίδες 14-07-2010 03:35
Ν. Πέππας
Μάνδρα Αττικής
19600 Αθήνα 14/7/2010

Προς τον αξιότιμο
- Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο

Κοινοποίηση:
- Υπουργό ΠΕΚΑ, κα Τίνα Μπιρμπίλη
- Υφυπουργό ΠΕΚΑ, κ. Αθ.Μωραϊτη
- Πρόεδρο Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

Αξιότιμε Κύριε Αντιπρόεδρε,

Με την ανάληψη των καθηκόντων της κυβέρνησή σας, η Ελληνική κυνηγετική οικογένεια βιώνει ένα θέατρο του παραλόγου με πρωταγωνιστές την Υπουργό ΠΕΚΑ και τις εθνικές και πολυεθνικές ΜΚΟ τις οποίες η ίδια προσπαθεί να αναδείξει σε αποκλειστικούς ρυθμιστές της Ελληνικής φύσης.

Είναι σεβαστή η αντι-κυνηγετική άποψη της διορισμένης Υπουργού ΠΕΚΑ. Εμείς όμως σαν Έλληνες πολίτες και ψηφοφόροι δε μπορούμε να ανεχθούμε την αυθαίρετη επιβολή των προσωπικών της απόψεων ως νόμου του κράτους.

Στις 7/10 ψηφίσαμε ΠΑΣΟΚ. Πουθενά στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχε η δίωξη της κυνηγετικής δραστηριότητας. Πουθενά στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχε η στελέχωση κάθε υπηρεσίας του ΥΠΕΚΑ από στελέχη των ΜΚΟ.

Στις 15/7 η Υπουργός έχει καλέσει τους:

1. Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
2. WWF Ελλάς
3. ΑΝΙΜΑ-Σύλλογος Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής
4. Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης
5. Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων
6. Ελληνική Ζωολογική Εταιρεία
7. Πανεπιστήμιο Αθηνών,Τμήμα Βιολογίας, Έδρα Ζωολογίας
8. Καλλιστώ

σε διάλογο για το κυνήγι και την έκδοση της ετήσιας ρυθμιστικής κυνηγίου 2010-2011 μαζί με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και την ΠΕΒΕΚΕ !

Καμμία απ' τις παραπάνω ΜΚΟ δεν έχει κάνει μελέτες σε θηραματικούς πληθυσμούς της Ελλάδας. Πχ η ΑΝΙΜΑ είναι Σύλλογος Περίθαλψης Άγριας Ζωής, η Ελληνική Ζωολογική Εταιρεία ασχολείται με τους ιχθείς και τα έντομα σύμφωνα με την ιστοσελίδα της www.upatras.gr/.../KAPEGR.doc , η Καλλιστώ με την αρκούδα, το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων με γενικά οικολογικά θέματα όπως η καύση των απορριμάτων, η εκτροπή του Αχελλώου κλπ. To WWF Ελλάς καθώς και η Ορνιθολογική Εταιρεία επίσης δεν έχουν καμμία ειδίκευση σε θηραματικούς πληθυσμούς, αλλά πέραν των γενικών οικολογικών θεμάτων εστιάζονται σε απειλούμενα είδη, κανένα εκ των οποίων δεν είναι θηρεύσιμο. Η ΠΕΒΕΚΕ είναι η Πανελλήνια Ένωση Εμπόρων Κυνηγετικών Ειδών !

Τέλος αντί των σχετικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων του ΑΠΘ τα οποία έχουν σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών τους ασύγκριτα μεγαλύτερη σχέση και εξειδίκευση σε θέματα σχετικά με τη διαχείριση της θήρας και των θηραματικών πληθυσμών από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ζητείται η συμμετοχή του τελευταίου.

Όπως αναφέρει η ίδια η Υπουργός στο εισαγωγικό σημείωμα της διαβούλευσης για το σχέδιο νόμου «Προστασία της βιοποικιλότητας »: "Η Ελλάδα φιλοξενεί πλούσια βιοποικιλότητα, από τις υψηλότερες σε ευρωπαϊκό και Μεσογειακό επίπεδο". Προφανώς το αποτέλεσμα αυτό δεν το κληροδότησαν οι ΜΚΟ στα 10-15 χρόνια ύπαρξής τους, αλλά οι άνθρωποι της υπαίθρου και κυρίως οι κυνηγοί με τις δικές τους δράσεις διαχείρισης, οι οποίες ωφελούν το σύνολο της άγριας ζωής.

Θεωρούμε μόνη αρμόδια να εκφέρει άποψη για την ετήσια ρυθμιστική την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα τα οποία έχουν εμπλακεί σε μελέτες θηραματικών πληθυσμών, τα οποία είναι αυτά του ΑΠΘ και όχι των Αθηνών.

Σε απάντηση των παραπάνω μεθοδεύσεων του ΥΠΕΚΑ εμείς σαν Έλληνες κυνηγοί αξιώνουμε από την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος να προβεί σε χρήση παντός νόμιμου δικαιώματος, τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, ως νόμιμος εκπρόσωπος των 250.000 Ελλήνων κυνηγών.

Πέραν τούτου αναζητούμε πλέον πολιτική εκπροσώπηση και στήριξη σε χώρους εκτός του ΠΑΣΟΚ από το οποίο διορίστηκε και υπό την κάλυψη του οποίου, ενεργεί αυθαίρετα εναντίον των Ελλήνων κυνηγών η Υπουργός ΠΕΚΑ.

Με τιμή,

Ν. Πέππας
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή
# Κυνηγετικές σελίδες 07-06-2011 18:10
Ένα χρόνο μετά φαντάζει τελείως παράλογο να απευθύνει κάποιος επιστολή στον κ. Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης...
Τι σου είναι η ζωή!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή