Ότι θέλουμε κάνουμε

"Μπετoποίηση 39 στρεμμάτων στoν Υμηττό!!!"

"Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Παρασκευής κατά παράβαση παλαιότερης απόφασης του με την οποία είχε δεσμευτεί να προστατεύσει το Δάσος από οποιαδήποτε 'χρήση΄" ... αποφάσισε κατά τη συνεδρίαση της 23 Ιουνίου 2010 την ένταξη 39 στρεμμάτων δάσους στο "σχέδιο πόλης" με συντελεστή δόμησης 0,8 !!!

Μα καλά ο ΣΠΑΥ δεν ήταν θερμός υποστηρικτής του ΣΠΔ για τον Υμηττό στη διαβούλευση;

Οι περισσότεροι σύμβουλοι όλων των παρατάξεων για να αποφύγουν την ψήφιση του εγκλήματος αυτού υποχώρησαν ή δεν προσήλθαν με αποτέλεσμα Επτά σύμβουλοι να υπερψηφίσουν... την μπετοποίηση και τρεις να την καταψηφίσουν,


Πράσινα οράματα πράσινων δημάρχων

Επτά άνθρωποι μεταξύ των οποίων ο νυν Δήμαρχος (με χρίσμα ΠΑΣΟΚ) κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος και ο τέως δήμαρχος (με χρίσμα Ν.Δ) κ. Αντώνης Σιδέρης, ψήφισαν την δασοκτόνο αυτή απόφαση και υποθήκευσαν το μέλλον εκαττομυρίων κατοίκων του λεκανοπεδίου!

Μέσα σε λίγες ώρες οι δενδροφονιάδες αυτοί ψήφισαν την διάνοιξη περιφερειακής οδού παραλλήλου της Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού πλάτους 10 μέτρων μέσα στο δάσος ενώ παράλληλα "φρόντισαν" και για τη διάνοιξη Τεσσάρων "καθέτων" δρόμων πλάτους 8 μέτρων εκάστη! χωρίζοντας έτσι το δάσος σε τέσσερις "ενότητες" στις οποίες σε πρώτη φάση θα αναγερθούν κτίσματα (Αναψυκτήρια, προέκταση κερκίδων γηπέδου, και λοιπές εμπορικές χρήσεις) συνολικού προς το παρόν εμβαδού 7.500 τετραγωνικών μέτρων!!!
Ο δε κ.Γιαννακόπουλος υπεραμυνόμενος της εισήγησης του, είπε χαρακτηριστικά: "Ο θάνατος υπάρχει παντού...με το να κόψουμε κάποια πεύκα θα τον φέρουμε πιο κοντά μας;"!!

Ο Υμηττός Ανήκει σε όλους μας και όχι στα αρπακτικά και στα οργανωμένα συμφέροντα! όλοι μαζί στην προσπάθεια για τη σωτήρια του τελευταίου πνεύμονα της Αττικής.

Πηγή: troktiko
Φωτογραφία: city Gardens by *blade-bd