Η φύση δουλεύει για μας

Αρκεί ν' απαρνηθούν το αγριογούρουνο. Για φέτος.

Η κυβέρνηση κούλη αποφάσισε πως δεν αντέχει τους κυνηγούς. Και τους άνοιξε πόλεμο. Αδικαιολόγητα, αλλά κυρίως πρόστυχα. Γιατί φτύνουν εκεί που έγλυφαν πριν τις εκλογές. Λίγη σημασία έχει ποιος κινεί τα αντικυνηγετικά νήματα. Υπάρχει πρωθυπουργός και είναι αυτός ο υπεύθυνος.

Εγώ είμαι με τ' άγρια

Μια μέρα ξύπνησες φυλακισμένος. Κάγκελα παντού "για το καλό σου". Περνάγανε οι μήνες ίδιοι στη φυλακή. Ώσπου μια νύχτα ξύπνησες από τη φασαρία. Ήταν τα άγρια. Σκάβανε με τις οπλές τους και κόβανε με τους χαυλιόδοντες τα σίδερα που σε φυλακίζουν. Κάθε βράδυ ήταν εκεί και δουλεύανε τα κάγκελα. Την άλλη μέρα ήρθε ο δεσμοφύλακας. "Σου έχω πρόταση", είπε. "Θα σ' αφήνω ελεύθερο, μόνο για να σκοτώνεις άγρια". Του' πες θα το σκεφτείς.
Το βράδυ τ' άγρια ήρθαν πάλι. Και ήταν πιο πολλά και δούλευαν πιο σκληρά τη φυλακή. Τι να σκεφτείς, ρε;
Να γίνεις τακίμι μ' αυτούς που σε φυλάκισαν για να σ' αφήνουν να εξολοθρεύσεις αυτά που σου ανοίγουν το δρόμο της ελευθερίας; Θέλει σκέψη; "Για μαλάκες ψάχνουν οι δεσμοφύλακες" σκέφτηκες. Και ξάπλωσες ανάσκελα με τα χέρια μαξιλάρι κι' ένα χαμόγελο. "Εγώ είμαι με τ' άγρια".

Αλλά αρκεί να παρατηρήσουμε τις αποφάσεις που εξέδωσε η κυβέρνηση τώρα που είναι κλειστό το κυνήγι, για να συνειδητοποιήσουμε πως όχι μόνο δεν πρέπει να βγούνε κυνηγοί για κυνήγι αγριόχοιρου, αλλά αν είχαμε πρόεδρο/ους και όχι τον/ους ροφό/ούς που έχουμε θα την είχανε πάει μαζί με τους κτηνοτρόφους στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για ολιγωρία στην προστασία της περιουσίας τους. Αν δεν τους εγκαλέσει η ίδια η Κομισιόν, που ήδη εκφράζει την απορία της για τον τρόπο αντιμετώπισης της ΑΠΧ από την χώρα. Δηλαδή την ουσιαστική απαγόρευση της θήρας!

ΑΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΛΛΟΙ, ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ. ΚΑΘΙΣΤΕ ΣΠΙΤΙ.