Δυστυχώς, για μας, πρόκειται για πρόεδρο κυνηγετικής οργάνωσης των ΗΠΑ

Η οργάνωση είναι η Ruffed Grouse Sosiety/American Woodcock Society. Πρόκειται για οργάνωση που απαρτίζεται από κυνηγούς που ασχολούνται με το κυνήγι της μπεκάτσας και ενός είδους "πέρδικας" της Β. Αμερικής που ενδημεί στο ίδιο ενδιαίτημα με την μπεκάτσα.

Ο πυρήνας του μηνύματος είναι ο ακόλουθος:
"Μελετώντας τους τρεις βασικούς πυλώνες της αποστολής της Ruffed Grouse Society and American Woodcock Society (RGS/AWS): Υγιή δάση, αφθονία πανίδας, κυνηγετική παράδοση, μπορούμε να αποκτήσουμε μια καλή προοπτική για το πού ήμασταν και πού βρισκόμαστε σήμερα σχετικά με την εκπλήρωση της αποστολής της RGS."

Φαίνεται πως το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι κυνηγοί βγάζουν άδεια για να κυνηγάνε, άρα το πρώτιστο ενδιαφέρον τους είναι η υγεία των δασών, η αφθονία της πανίδας και η τήρηση των κυνηγετικών παραδόσεων που εξασφαλίζουν ίσες ευκαιρίες σε όλους τους κυνηγούς, δεν είναι τόσο "αυτονόητο" για τον Έλληνα κυνηγό.
Γιατί;
Γιατί ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου που δημοσίευσε ο μήνυμα που ακολουθεί, επ' ευκαιρία της έναρξης της Κυνηγετικής Περιόδου, εκλέγεται με ισχυρή πλειοψηφία για τέσσερα συναπτά έτη. Διαβάστε λοιπόν το λόγο του και αν βρείτε την παραμικρή αναφορά σε περιβάλλον, θήραμα ή κυνηγετικές παραδόσεις, να ρθείτε να μου το πείτε και μένα.

"Φίλοι κυνηγοί,

Αναμφισβήτητα, η πραγματικότητα που ζούμε είναι ιδιαίτερα δυσχερής, πρωτόγνωρη, δύσκολη οικονομικά και σύνθετη. Θα περίμενε, λοιπόν, κανείς ότι η κατάσταση που επικρατεί θα στεκόταν εμπόδιο στη λειτουργία, τη δράση και το έργο μας. Αντιθέτως, όλα αυτά δημιουργούν επιπλέον ευθύνη για τον Κυνηγετικό Σύλλογο --μπιπ--! Επιβάλλεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά να προστατεύσουμε το μέχρι τώρα έργο μας, να προσαρμοστούμε στις εξελίξεις, δίχως να συμβιβαζόμαστε και να κάνουμε εκπτώσεις, ενδυναμώνοντας το ρόλο μας στην κυνηγετική οικογένεια..

Αναμφισβήτητα, τα τελευταία χρόνια, θέσαμε μαζί τις βάσεις για ένα σύλλογο πρωτοπόρο, δυναμικό και παραδειγματικά δραστήριο. Πλέον, το κοινό μας έργο αποτελεί φωτεινό οδηγό και θωρακίζεται από τα ενεργά μέλη του.

Στα πλαίσια της κυνηγετικής περιόδου 2017 – 2018, η οποία αρχίζει στις 20 Αυγούστου , με βαθύ σεβασμό στις αποφάσεις των ρυθμιστικών διατάξεων της θήρας, θα ήθελα να υπενθυμίσω στους φίλους κυνηγους τις υποχρεώσεις τους στα πλαίσια της νόμιμης άσκησης του κυνηγίου.

Αρχικά, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει κανείς να θεωρεί ότι μπορεί να θηρεύει δίχως άδεια θήρας (εκδίδουμε όλοι άδεια και ακολουθούμε το δόγμα του σωστού κυνηγού, ο οποίος ακόμα και για μία φορά θήρας επιβάλλεται να κατέχει την απαραίτητη άδεια). Οι απαράδεκτες ενέργειες λαθροθηρίας και η μη τήρηση των νόμων που έχουν εκδοθεί, καταδικάζονται και απομονώνονται. Δεδομένη είναι η ένδυση του πορτοκαλί γιλέκου, το οποίο επιβάλλεται να φέρουν οι κυνηγοί, με άμεσο σκοπό την πρόληψη ατυχημάτων. Μην ξεχνάμε ότι ο κυνηγός πρώτα από όλα πρέπει να σέβεται τους συναδέλφους του και να θυμάται πάντα ότι δεν ... κυνηγάει μόνος του!

Μην ξεχνάμε ότι πρέπει η αυτοκριτική και η ενεργοποίηση να προηγούνται της κριτικής!

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος -μπιπ-- κι εγώ προσωπικά επιθυμούμε μία αποδοτική συνεργασία σε κάθε επίπεδο, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις μέχρι τώρα δράσεις μας, οι οποίες στόχο έχουν να λειτουργήσουν ανταποδοτικά και τα χρήματα που καταβάλουν τα μέλη του Συλλόγου για τις άδειες να επιστρέφουν στους ΙΔΙΟΥΣ.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος στέκεται πάντα στο πλευρό κάθε κυνηγού. Για οτιδήποτε θελήσετε μπορείτε να απευθυνθείτε στα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου --μπιπ--!

Καλή αντάμωση στους κυνηγότοπους! Προπάντων χωρίς ατυχήματα!

Και μην ξεχνάτε «Κυνηγός θεωρείται μόνο ο νόμιμος κυνηγός»".

Φιλικά,

Ο πρόεδρος
--μπιπ-- --μπιπ--

Κλείνοντας θα επισημάνω, δυστυχώς, πως ο λόγος του Έλληνα προέδρου ΚΣ δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός. Η πολιτική και οι δραστηριότητες της κυνηγετικής ηγεσίας των Ελλήνων κυνηγών είναι παντελώς μονόπλευρες. Ασχολούνται και προβάλουν αποκλειστικά το έργο της θηροφυλακής. Έτσι ανακοινώσεις Κυνηγετικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών (η ΚΣΕ ως γνωστόν δεν πιστεύει στις ανακοινώσεις), θυμίζουν απελπιστικά Αστυνομικό Δελτίο.

Εμείς όμως δεν είμαστε υπήκοοι των Οργανώσεων για να μας υπενθυμίζουν τις υποχρεώσεις μας. Εμείς είμαστε οι Οργανώσεις. Και τις έχουμε φτιάξει και τις συντηρούμε για να διασφαλίζουν την κυνηγετική δραστηριότητα. Και κυνηγετική δραστηριότητα σημαίνει Υγιή δάση, άφθονη πανίδα και κυνηγετικές παραδόσεις. Οπότε ενημερώστε και τους προέδρους σας και εκλέξτε τους ανάλογα. Για ένα κυνηγετικό αύριο.