Παραχώρηση χώρου μόνο για τις παραγωγικές σχολές

Μπορεί να πέρασαν 13 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που διεξήχθησαν σκοπευτικοί αγώνες στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο, αλλά μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο έγινε -ας ελπίσουμε!- η αρχή. Με τον χρόνο να έχει παγώσει στο «Αθήνα 2004», μαθητές των παραγωγικών σχολών έκαναν ποδαρικό στο ολυμπιακό σκοπευτήριο του Μαρκόπουλου με αφορμή τους σκοπευτικούς αγώνες που διοργανώνονται κάθε χρόνο. Τα μηχανήματα βρέθηκαν να λειτουργούν άρτια έχοντας μηδενικές απώλειες, όπως επίσης σε πολύ καλή κατάσταση ήταν και η μετάδοση των αποτελεσμάτων τόσο από τα μηχανήματα όσο και από τις οθόνες για άμεση προβολή αυτών από τους θεατές.

Η αρχή λοιπόν έγινε με την παραχώρηση του χώρου, στον οποίο πραγματοποιούνται αγώνες με αεροβόλα όπλα στα 10 μέτρα, από την Ελληνική Αστυνομία προς τις παραγωγικές σχολές για την διεξαγωγή των ετήσιων αγώνων τους. Να πούμε ότι οι υπόλοιποι χώροι του σκοπευτηρίου, δηλαδή ο χώρος των τελικών, των πυροβόλων του σταθερού στα 50 μέτρα, καθώς και ο χώρος του σκητ χρησιμοποιούνται ήδη από την αστυνομία έχοντας διαμορφώσει τον χώρο έτσι ώστε να τους εξυπηρετεί για τις ασκήσεις τους. Το θετικό της απόφασης εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ για παραχώρηση του χώρου στις παραγωγικές σχολές είναι το γεγονός ότι έγινε η αρχή. Τώρα μένει να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ ΣΚ.Ο.Ε και ΕΛ.ΑΣ. Ωστόσο, ο τέως Πρόεδρος της ΣΚ.Ο.Ε (Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος), Κανελλάκης Παύλος, μέχρι και πριν αποχωρίσει από τις αρμοδιότητές του είχε στόχο να χρησιμοποιηθεί το ολυμπιακό σκοπευτήριο του Μαρκόπουλου, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Στους αγώνες βρέθηκε και ο δικός μας διεθνής κριτής Νίκος Βουδούρης που εκτέλεσε χρέη αρχηγού βολής στα 10 μέτρα των αεροβόλων όπλων. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, γυναικών και ανδρών, από τις οποίες αγωνίστηκαν το Σάββατο οι γυναίκες και την Κυριακή οι άνδρες. Τα αποτελέσματα παρατίθενται στην