Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία : Μάστιγα η εγκατάλειψη των κυνηγόσκυλων

Αδόλφος Χίτλερ: "Το ψέμα αρκεί να είναι χοντρό, ευκολοχώνευτο και να επαναλαμβάνεται συνεχώς, τότε συν τω χρόνω θα το πιστέψουν"

Δεν έχει καμία σημασία που ούτε εμείς, ούτε εσείς βλέπουμε να μοιάζουν με κυνηγόσκυλα τα αδέσποτα που συναντάμε καθημερινά στο δρόμο μας. Σημασία έχει ότι στους ζωολάτρες δεν αρέσει το κυνήγι. Και ό'τι δεν τους αρέσει πρέπει να εξαφανιστεί. Όπως δίδαξε ο μέγας διδάξας, ζωολάτρης Αδόλφος.

Κάλεσμα προς την ΚΣΕ κάνει η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία ώστε να σταματήσει η εγκατάλειψη και να αλλάξουν οι συνθήκες που ζουν τα κυνηγόσκυλα. Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει το news247.gr, σύμφωνα με τα στοιχεία της φιλοζωικής κοινότητας ανέκαθεν ο αριθμός των εγκαταλελειμμένων σκύλων κυνηγετικής ράτσας ήταν υψηλός, τελευταία όμως παρατηρείται μεγάλη αύξηση κυνηγόσκυλων, που οι φιλοζωικοί σύλλογοι βρίσκουν και περιθάλπουν.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.), πολλά εξ αυτών φέρουν ηλεκτρονική σήμανση αλλά δεν είναι καταγεγραμμένα στη βάση δεδομένων του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου αφού σε πολλές περιπτώσεις το chip τοποθετείται μόνο για την αποφυγή των σχετικών προστίμων αλλά και προκειμένου να γίνει η ετήσια ανανέωση της κυνηγετικής άδειας.

Ευθύνη για την εγκατάλειψη τόσων κυνηγόσκυλων, τα οποία τριγυρίζουν εξαθλιωμένα, φέρουν τόσο οι ίδιοι οι κυνηγοί ιδιοκτήτες τους όσο και η Κυνηγετική Ομοσπονδία και οι κτηνίατροι, οι οποίοι δεν καταχωρούν τα chip, όπως αναφέρει η Π.Φ.Π.Ο. σε επίσημη ανακοίνωση της.

"Σε πάρα πολλές περιπτώσεις, οι συνθήκες διαβίωσης αυτών των ζώων είναι άθλιες, παρά τις δηλώσεις των κυνηγετικών ενώσεων περί του αντιθέτου", αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία καλεί "τον επίσημο φορέα των κυνηγών να λάβει μέτρα, ώστε να σταματήσει και η εγκατάλειψη και για να αλλάξουν οι συνθήκες που ζουν τα κατοικίδια αυτά, τους δε κτηνιάτρους να καταγράφουν υποχρεωτικά, ως οφείλουν εκ του νόμου, την ηλεκτρονική σήμανση".