Κατασχεθέντα όπλα από την αρπαγή όπλων της κυβέρνησης της Αυστραλίας

Η Κομισιόν έχει δώσει στη δημοσιότητα την Πρόταση ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της οδηγίας 91/477/ΕΟΚ του Συμβουλίου σχετικά με τον έλεγχο της απόκτησης και της κατοχής όπλων. Στην ομορφότερη χώρα στον κόσμο της, κανείς δεν εταράχθη, από τις αλλαγές που θα επιφέρει στην οπλοκατοχή η πρόταση αυτή.

Εκτιμάται πως η τροποποίηση θα έχει σαν συνέπεια την απόσυρση τουλάχιστον 100.000 όπλων από τους νόμιμους κατόχους τους, επειδή "μοιάζουν με αυτόματα πολεμικά", θα απαιτεί την ανανέωση της άδειας ανά πέντε (5) χρόνια, θα απαγορεύει την πώληση μέσω Διαδικτύου και θα έχει βαρύτατες σννέπειες σε συλλέκτες, μουσεία αλλά και σε δραστηριότητες όπως το airsoft.

Αν κι εσείς πιστεύετε πως με πρόσχhμα την τρομοκρατία η ΕΕ σπεύδει να περιορίσει τα δικαιώματά σας, διαβάστε την τροποποίηση, πάρτε μέρος στη διαβούλευση και γράψτε με ευγενικό τρόπο για ποιούς λόγους θεωρείτε πως η τροποποίηση αυτή θίγει τα δικαιώματά σας. Επίσης ενώστε τη φωνή σας με αυτή 300.000 πολιτών της ΕΕ, υπογράφοντας την διαμαρτυρία στον σύνδεσμο που ακολουθεί. Αν μιλάτε Αγγλικά μπορείτε να έχετε συνεχή ενημέρωση πάνω στο θέμα από την σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο Facebook.

Υπογράψτε την Διαμαρτυρία προς την ΕΕ: Δεν μπορείτε να σταματήσετε την τρομοκρατία, περιορίζοντας τη νόμιμη οπλοκατοχή

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-15-6110_en.htm

Το πρωί της 7ης Ιανουαρίου 2015, τρομοκράτες επιτέθηκαν στο Charlie Hebdo με αυτόματα όπλα τα οποία ήταν αδήλωτα και παράνομα.
Από τότε η Ε.Ε ετοιμάζει μια νέα νομοθεσία με σκοπό ν απαγορεύσει τα ημιαυτόματα όπλα από τα χέρια νομοταγών Ευρωπαίων πολιτών παρά το γεγονός ότι τέτοια όπλα ούτε χρησιμοποιήθηκαν αλλά και ούτε χρησιμοποιούνται από τρομοκράτες.
Χρησιμοποιούνται αδήλωτα και μη ανιχνεύσιμα αυτόματα όπλα Kalashnikov από την μαύρη αγορά.
Η νέα νομοθεσία ήταν στα σκαριά από τον Απρίλιο του 2015 αλλά ήρθε στην επιφάνεια τώρα την 18η Νοεμβρίου, μόλις 5 μέρες μετά την δεύτερη επίθεση στο Παρίσι.
Τα θύματα αυτής της τραγωδίας δεν έχουν ακόμα θαφτεί, οι εγκληματίες κυκλοφορούν ελεύθεροι και ενώ η αστυνομία ακόμα δεν έχει τελειώσει την έρευνα, η Ε.Ε ανακοινώνει μέτρα αποτροπής τέτοιων καταστάσεων.
Δυστυχώς απ όσα παρουσιάζονται στο προσχέδιο της πρότασης τίποτα δεν θα μπορούσε να αποτρέψει αυτές τις δύο επιθέσεις αφού σε καμία από αυτές δεν χρησιμοποιήθηκαν όπλα τα οποία σήμερα είναι νόμιμα και μπορούν να απαγορευτούν από αυτόν τον νόμο. Τίποτα απολύτως.
Δεν είναι λογικό και προπαντός αυτό είναι υπερβολικά άδικο.
Είναι άδικο για τα θύματα, είναι άδικο για τους νομοταγείς πολίτες των οποίων η αγαπημένη δραστηριότητα και περιουσία τους αφαιρείται.

Πείτε ΟΧΙ στο σχέδιο πρότασης το οποίο ανακοινώθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2015. ΟΧΙ στην απαγόρευση των ημιαυτόματων όπλων «επειδή μοιάζουν με αυτόματα όπλα»

Εμείς οι πολίτες απαιτούμε από την Ε.Ε να εστιάσει στα πραγματικά προβλήματα:
- Τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε δεν προστατεύονται.
- Οι πληθυσμοί μας έχουν ομάδες οι οποίες αρνούνται να αφομοιώσουν τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αξίες και την κουλτούρα μας.
- Το παράνομο εμπόριο όπλων είναι ανεξέλεγκτο εντός της Ε.Ε.
- Οι εγκληματίες και τρομοκράτες έχουν ευκολότερη πρόσβαση στα παράνομα όπλα απ ότι οι νομοταγείς πολίτες στα νόμιμα όπλα.
Συνεπώς η σημερινή κατάσταση και η νέα νομοθεσία δεν κάνουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ για το πρόβλημα.
Το προσχέδιο της 18ης Νοεμβρίου IP-15-6110 σχετικά με την τροποποίηση της 91/477/EEC δεν είναι μόνο λαϊκίστικο αλλά επιπλέον προσβάλει τις πολιτικές ελευθερίες και την νοημοσύνη των Ευρωπαίων πολιτών στο σύνολό τους.

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-15-6110_en.htm