countryside-alliance.org
σμίκρυνση

Σπορές ορεινών αγρών υπέρ της άγριας πανίδας. ΚΣ Τρίπολης

Οι Ευρωπαϊκές Κυνηγετικές Οργανώσεις καλούν όλους εκείνους που αγαπούν την άγρια ​​φύση και την ύπαιθρο να ανταποκριθούν στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επανεξεταστούν η Οδηγία για τα πτηνά και η Οδηγία για τους Οικοτόπους.

Οι Οδηγίες για τη Φύση, όπως είναι γνωστές, έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της βιοποικιλότητας και της άγριας ζωής, με τις ΖΕΠ και τις ΕΖΔ να αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των στόχων διατήρησης της άγριας ζωής. Η κυνηγετική δραστηριότητα χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στις οδηγίες για τη Φύση και επιθυμούμε αυτό να παραμείνει έτσι. Το άνοιγμα και η τροποποίηση των Οδηγιών μπορεί να αφήσει το κυνήγι ευάλωτο σε εκείνους που δεν το εκτιμούν και επιζητούν να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο ασκείται.

Η δημόσια διαβούλευση είναι ανοικτή για 12 εβδομάδες και σας ζητάμε να διαθέσετε λίγα λεπτά από το χρόνο σας για να απαντήσετε το ερωτηματολόγιο.

Μπορείτε να απαντήσετε το ερωτηματολόγιο εδώ

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συλλόγων Κυνηγίου και Διατήρησης (FACE) έχει συγκεντρώσει μερικές απαντήσεις για τα βασικά ερωτήματα σε μια προσπάθεια να κρατηθούν κλειστές, ως έχουν, οι Οδηγίες και να εξασφαλίσει ότι τόσο τη φύση αλλά και το κυνήγι παραμένουν ασφαλή.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

4. Είναι οι στόχοι των οδηγιών κατάλληλοι για την αποτελεσματική προστασία της φύσης στην ΕΕ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «απολύτως κατάλληλοι» - ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ: οι στρατηγικοί στόχοι είναι σωστοί, αλλά δεν έχουν επιτευχθεί καθώς δεν έχουν ληφθεί πλήρως υπ' όψιν πολιτιστικές, κοινωνικές, περιφερειακές και περιφερειακές/τοπικές πτυχές.

5. Είναι η προσέγγιση που προβλέπεται στις οδηγίες κατάλληλη για την αποτελεσματική προστασία των ειδών και των οικοτόπων στην ΕΕ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «κατάλληλη» - ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ: η προσέγγιση είναι σωστή, αλλά δεν διαθέτει επαρκή ευελιξία

6. Πόσο αποτελεσματικές ήταν οι οδηγίες σε ό,τι αφορά την προστασία της φύσης;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «ελάχιστα αποτελεσματικές» - ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ: υπήρξε απώλεια ενδιαιτημάτων και υποβάθμιση βιοτόπων. Η επιλογή επιτρέπει επίσης την απάντηση του 6β.

6 β. Αν πιστεύετε πως οι οδηγίες ήταν μη αποτελεσματικές ή ελάχιστα αποτελεσματικές, αυτό οφείλεται κυρίως σε:
Απάντηση: «προβλήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή» - ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ: υπήρξε μονόπλευρη εφαρμογή

7. Πόσο σημαντικό είναι το δίκτυο Natura 2000 για την προστασία των απειλούμενων ειδών και οικοτόπων της ΕΕ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «σημαντικό» - ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ: Υποστηρίζεται έτσι η μη επανεξέταση των οδηγιών

8. Πώς αξιολογείτε το κόστος εφαρμογής των οδηγιών για τα πτηνά και τους οικοτόπους σε σχέση με τα οφέλη τους;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Τα οφέλη της εφαρμογής είναι λίγο μεγαλύτερα από το κόστος της» - ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ: Υποστηρίζεται έτσι η μη επανεξέταση των οδηγιών

9. Αν και οι οδηγίες επικεντρώνονται κυρίως στη διατήρηση της φύσης, σε ποιον βαθμό έχουν ληφθεί υπόψη και τα παρακάτω κατά την εφαρμογή τους;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: για τα Οικονομικά ζητήματα επιλέξετε «αρκετά» (λογικό με βάση την παραπάνω απάντηση), για Πολιτισμικά ζητήματα, Περιφερειακά χαρακτηριστικά, Τοπικά χαρακτηριστικά, επιλέξτε «Όχι αρκετά» ή «Καθόλου»

Η FACE θεωρεί πως οι Οδηγίες για τη Φύση παραμένουν επίκαιρες και κατάλληλες για τον σκοπό που δημιουργήθηκαν. Παρακαλούμε να αναλάβετε τώρα τη δράση που σας αναλογεί για την προστασία της φύσης και του κυνηγίου προς όφελος των τις μελλοντικών γενεών - https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/EUNatureDirectives.