Και τα όπλα θύματα της κρίσης

Όλα ξεκίνησαν δυό-τρία χρόνια πριν, όταν η πολυκατοικία σταμάτησε το καλοριφέρ.

Έχω ένα δωμάτιο που το χρησιμοποιώ σαν αποθήκη. Εκεί βρίσκονται τα κυνηγετικά, το ερμάριο για τα όπλα, αλλά εκεί απλώνει και η γυναίκα τις βροχερές μέρες. Μια μέρα κάνα χρόνο πριν, πήγα να πάρω μια τσάντα που τη χρησιμοποιώ στο σκοπευτήριο και τι να δω; Το δέρμα είχε γίνει πράσινο απ' τη μούχλα!

Άνοιξα τα παράθυρα και έβαλα δυο-τρεις χαρτόκουτες με άνυδρο ασβάστη, (αθάνατα ελληνικά στρατά), για να τραβάνε την υγρασία. Στο ερμάριο με τα όπλα είχα ήδη πακέτα Silicagel. Αυτά που αλλάζουν χρώμα όταν κορεστούν απ' την υγρασία και ξαναγίνονται χρήσιμα αφού τα βάλεις σε χαμηλή θερμοκρασία στο φούρνο για να αποβάλλουν την υγρασία. Αλλά είδα και κάτι σκουρίτσες στην κάννη της Benelli...

Αγόρασα απ' τα χημικά στην οδό Γερανίου, κάτω απ' την Ομόνοια χύμα Silicagel, (που αλλάζει χρώμα) και το πρόσθεσα στο ερμάριο.

Ταυτόχρονα αποφάσισα να φτιάξω κάτι για να παρακολουθώ το περιβάλλον μέσα στο ερμάριο. Και αφού θα τό 'φτιαχνα που θα τό' φτιαχνα είπα να του προσθέσω και μια μαγνητική παγίδα για την πόρτα του ερμαρίου, αλλά κι ένα επιταχυνσιόμετρο το οποίο αντιλαμβάνεται αν κινείται το ερμάριο, ώστε να λειτουργεί και σαν συναγερμός.

Το σύστημα λειτουργεί με μια φθηνή μπαταρία (6€) και στέλνει τα δεδομένα ασύρματα, μέσω του Διαδικτύου, στον ίδιο server, όπου φιλοξενούνται και οι Κυνηγετικές σελίδες. Η μπαταρία διαρκεί περίπου δύο (2) μήνες.

Προς το παρόν ο συναγερμός είναι σιωπηλός. Στέλνει ένα SMS στο κινητό μου κάθε φορά που ανοίγει η πόρτα, ή κινηθεί/τρανταχθεί το ερμάριο, ή θέλει φόρτιση η μπαταρία. Σύνδεση σειρήνας σημαίνει, σύνδεση με το ηλεκτρικό δίκτυο και μια μπαταρία 12V μολύβδου, κλειστού τύπου. Όλα τα δεδομένα καταγράφονται σε βάση δεδομένων και είναι διαθέσιμα online σε πραγματικό χρόνο, απ' αυτή τη σελίδα.

Αυτά κάνει ο διάβολος, όταν δεν έχει κυνήγι ή εκπαίδευση! χο χο χο