Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χανίων απελευθέρωσε τον Μάρτιο του 2013 και τον Μάρτιο του 2014 άτομα Νησιώτικης Πέρδικας σε περιοχές του Νομού Χανίων δακτυλιωμένα με πλαστικά έγχρωμα δακτυλίδια ώστε να προσδιορίζεται ο τόπος και ο χρόνος απελευθέρωσης.
Παρακαλούνται οι κυνηγοί που θα θηρεύσουν πέρδικα με δακτυλίδι κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου να ενημερώσουν τον Σύλλογο.
Τηλ: 28210 91303
e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας έχει προβεί στο παρελθόν σε απελευθερώσεις ατόμων ορεινής πέρδικας σε περιοχές του νομού Καρδίτσας μετά από τις σχετικές μελέτες στο Δασαρχείο Καρδίτσας. Τα άτομα της Grecca είναι όλα δακτυλιωμένα με έγχρωμα πλαστικά δακτυλίδια έτσι ώστε να παρακολουθήσουμε την επιβίωση και τις συνήθειες των πουλιών και να αξιολογήσουμε την όλη διαδικασία και την αξία των απελευθερώσεων. Πέρυσι είχαν επιστραφεί 3 δακτυλίδια από ισάριθμες θηρευμένες πέρδικες από κυνηγούς μας στα τέλη της κυνηγετικής περιόδου για το θήραμα αυτό (Νοέμβριος 2013). Παρακαλόυνται και φέτος οι κυνηγοί που τυχόν θα θηρεύσουν πέρδικα με δακτυλίδι στις περιοχές του νομού Καρδίτσας να το προσκομίσουν και να μας ενημερώσουν σχετικά για τις ανάγκες του προγράμματος.
Τηλ: Κ.Σ.Καρδίτσας 2441023142