ethnos.gr

Η νέα ρυθμιστική για το κυνήγι

Ανοίγει η graeca

Επιτρέπεται το κυνήγι της πετροπέρδικας στις τρεις ΖΕΠ που είχε απαγορευτεί, δηλαδή Γαλαξίδι, Ζήρεια και Φαλακρό.

στις ΖΕΠ

Με το δικαίωμα θήρευσης ενός επιπλέον αγριόχοιρου ανά ομάδα, αλλά και το άνοιγμα τριών νέων περιοχών, χαρακτηρισμένες ως ΖΕΠ, στους κυνηγούς εκδόθηκε και φέτος η ετήσια ρυθμιστική απόφαση για το κυνήγι από την Ειδική Γραμματεία Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Η απόφαση αναμένεται να υπογραφεί σήμερα ή αύριο από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκο Ταγαρά.

Το πλέον θετικό στη φετινή απόφαση είναι η διατήρηση των τελών έκδοσης και ανανέωσης των αδειών θήρας προς το Δημόσιο στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Ετσι η ανανέωση της γενικής άδειας θα διαμορφωθεί και φέτος γύρω στα 150 ευρώ (ανάλογα με τις έκτακτες εισφορές προς συλλόγους ή ομοσπονδίες αλλά και το ασφάλιστρο), της περιφερειακής άδειας στα 120 ευρώ και της τοπικής άδειας περίπου στα 100 ευρώ. Μάλιστα, οι άδειες φέτος θα πρέπει να είναι κατά τι φθηνότερες, αφού καταργείται το χαρτόσημο ΟΓΑ, σύμφωνα με τον νόμο για τους φόρους υπέρ τρίτων. Βέβαια, από την άλλη, υπάρχουν ομοσπονδίες που έχουν ήδη ανακοινώσει αύξηση στην έκτακτη εισφορά υπέρ θηροφυλακής.