Επίθεση αγέλης λύκων σε κτηνοτροφική μονάδα στην Καστοριά Αγέλη λύκων επιτέθηκε σε κτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή μεταξύ Μεσοποταμίας και Αγίας Κυριακής στην Καστοριά. Οι λύκοι πήδηξαν πάνω από την περίφραξη και άρχισαν να κατασπαράσσουν τα ζώα. Το πρωί οι υπεύθυνοι της μονάδας βρέθηκαν μπροστά σε ένα ανατριχιαστικό θέαμα με 9 πρόβατα σκοτωμένα και 3 τραυματισμένα. «Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» χαρακτήρισε τη σφαγή ο εκπρόσωπος του Αρκτούρου κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος. «Από τα ίχνη και τις μετρήσεις που έγιναν στον χώρο συμπεραίνεται ότι θα πρέπει να ήταν 3 με 4 λύκοι και όπως γίνεται σε τέτοιου είδους επιθέσεις, ένας αναλαμβάνει να σκοτώνει και οι υπόλοιποι τρώνε». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Αρκτούρου είναι η πρώτη καταγεγραμμένη επίθεση λύκων στον νομό Καστοριάς για το 2014. «Οι επιθέσεις τα τελευταία χρόνια σε χωριά και σε ζωοτροφικές μονάδες είναι πολύ σπάνιες, γιατί στα βουνά υπάρχουν πολλά ζαρκάδια και άλλα ζώα και έτσι ο λύκος βρίσκει εύκολα τροφή στη φύση». Καταλήγοντας ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι ο λύκος είναι λυσσόπληκτο ζώο. Επιτόπου έσπευσε κλιμάκιο του Δασαρχείου Καστοριάς και έγινε καταγραφή των ζημιών, καθώς και κλιμάκιο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας για να γίνουν εξετάσεις για την περίπτωση λύσσας.
Πηγή

Προσθήκη νέου σχολίου

Αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην ανταλλαγή απόψεων παρακαλούμε ακολουθήστε το πνεύμα των κατευθυντηρίων γραμμών προς τη δημιουργία μιας κοινότητας η οποία προάγει την ανταλλαγή απόψεων και το πολιτισμένο κλίμα.

Συναίνεση

Καταθέτοντας ένα σχόλιο δίνετε τη συγκατάθεση σας στον δικτυακό τόπο Κυνηγετικές Σελίδες να προβεί σε συλλογή και αποθήκευση των δεδομένων που εισάγετε στις φόρμες σχολιασμού των άρθρων.
Αν δεν επιθυμείτε να γίνει συλλογή και αποθήκευση των δεδομένων αυτών, παρακαλούμε μην προβείτε σε κατάθεση σχολίων.

Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη και σας ευχαριστούμε γι' αυτή.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση