κυνήγι

Janez Potočnik, Επίτροπος Κομισάριος για το Περιβάλλον: Χρειαζόμαστε μια νέα επανάσταση

Παραθέτουμε προς προβληματισμό, το παρακάτω απόσπασμα του "κομισάριου" για το Περιβάλλον. Η ΕΕ, μας λέει, αισθάνεται την ανάγκη να έχει στους κόλπους της πολλούς επαναστάτες και ακτιβιστές της e-κολογίας. Παρεπιπτόντως τους "ακτιβιστές" αυτούς τους χρηματοδοτεί [1] η ίδια η ΕΕ, αλλά και αρκετές εταιρείες. "Business as usual" πίσω από δηλώσεις προς αφελείς;
Αξίζει να σημειώσουμε τη "Βιβλική" αναφορά, του κομισάριου, σε Παλαιά και Καινή Οικολογία!

Αλλά επιτρέψτε μου να είμαι πολύ σαφής σε ένα πράγμα: Είναι επιτακτική η ανάγκη για οικολογική άσκηση επιρροής (λόμπι). Χρειαζόμαστε τις ΜΚΟ και τα άτομα που θα φέρουν την άμεση δράση στους δρόμους και την ύπαιθρο. Χρειαζόμαστε εκστρατείες ευαισθητοποίησης, αναφορές και διαμαρτυρίες. Η «Παλαιά» Οικολογία σίγουρα δεν είναι νεκρή. Δεν είναι ούτε κατά διάνοια περιττή. Αλλά για να πετύχει, πρέπει να συνοδεύεται από μια «Καινή» Οικολογία η οποία αποσκοπεί στην τιθάσευση της δύναμης τόσο των επιχειρήσεων όσο και των κυβερνήσεων και τη διοχέτευσή τους στη σωστή κατεύθυνση.

Παλαιά και Καινή Οικολογία πρέπει να πηγαίνουν χέρι-χέρι με τον ίδιο τρόπο που η οικονομία και το περιβάλλον πρέπει να βαδίζουν χέρι-χέρι.

Μαζί οφείλουμε να κάνουμε τις κυβερνήσεις μας -και ναι, την ΕΕ επίσης - να συνειδητοποιήσουν ότι "δεν είναι μόνο η οικονομία, ανόητε".

Αν κατορθώσουμε να το καταφέρουμε αυτό, τότε ίσως ο εξωγήινος παρατηρητής θα μείνει λιγότερο έκπληκτος από την ανθρώπινη συμπεριφορά μας.

[1] Όσον αφορά τα προγράμματα LIFE, οι ΜΚΟ ήταν ανάδοχοι σε 608 προγράμματα!. Επιλέγουμε "NGO-Foundation" στο πεδίο "BENEFICIARY" και κλικ στο SEARCH για να πάρουμε τ' αποτελέσματα.

Συνεχίζεται...

Προσθήκη νέου σχολίου

Αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην ανταλλαγή απόψεων παρακαλούμε ακολουθήστε το πνεύμα των κατευθυντηρίων γραμμών προς τη δημιουργία μιας κοινότητας η οποία προάγει την ανταλλαγή απόψεων και το πολιτισμένο κλίμα.

Συναίνεση

Καταθέτοντας ένα σχόλιο δίνετε τη συγκατάθεση σας στον δικτυακό τόπο Κυνηγετικές Σελίδες να προβεί σε συλλογή και αποθήκευση των δεδομένων που εισάγετε στις φόρμες σχολιασμού των άρθρων.
Αν δεν επιθυμείτε να γίνει συλλογή και αποθήκευση των δεδομένων αυτών, παρακαλούμε μην προβείτε σε κατάθεση σχολίων.

Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη και σας ευχαριστούμε γι' αυτή.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση