Ο πρώην αντί κυνηγός και ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων, εξηγεί πως η απαγόρευση του εμπορικού κυνηγίου λιονταριών στη Borswana, οδήγησε στον αφανισμό τους
Όταν πρόκειται για τα ζώα, η συμπεριφορά των ανθρώπων καθοδηγείται συνήθως απ' το συναίσθημα παρά απ' τα πραγματικά δεδομένα και τη γνώση -είναι μια συμπεριφορά που μπορεί να οδηγήσει σε ένα αποτέλεσμα εκ διαμέτρου αντίθετο με το επιθυμητό. Δεν υφίσταται η τελειότητα ούτε ολόμαυρο ούτε ολόλευκο - Η διατήρηση των ειδών είναι συνήθως μια επιλογή μεταξύ δύο κακών. Μια επιλογή που μπορεί είτε να σώσει μερικά από τα πλέον εμβληματικά ζώα του κόσμου - ή να οδηγήσει στον αφανισμό τους. Μετά από την εργασία που έκανε για τα αιλουροειδή, στη νότια Αφρική, ο Δανός Mikkel Legarth συνίδρυσε το Modisa Wildlife Project - ένα έργο που φιλοδοξεί να καθορίσει νέα πρότυπα σχετικά με το πώς αντιλαμβανόμαστε, σκεφτόμαστε και ενεργούμε σε σχέση με τη διατήρηση των ειδών.
Το πάθος του Mikkel ανέκαθεν ήταν να παρακολουθεί ντοκυμαντέρ και να μελετά βιβλία για την άγρια φύση της Αφρικής. Ένα ταξίδι στην Αφρική το 2008, άλλαξε εντελώς τη ζωή του. Αφού δούλεψε εθελοντικά για τη φροντίδα των αιλουροειδών, ο Mikkel παρέτεινε την παραμονή του για 10 μήνες, εργαζόμενος σε μια διοικητική θέση, όπου επέβλεπε έως και 60 εθελοντές από όλο τον κόσμο. Πρόσφατα ίδρυσε το Modisa Wildlife Project για να συμβάλει στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για την άγρια πανίδα της Μποτσουάνα.