Ήρθαν και οι έρευνες να αποδείξουν το αυτονόητο: "Τα σκυλιά, όντως, μπαίνουν στο πυκνό με τον κώλο". Ε Φωτεινή μας;"
Σε αντίθεση με την Αγγλία, η Σκωτία δεν έχει εξαιρέσει τους σκύλους εργασίας από την απαγόρευση κοπής της ουράς, (η οποία παρεπιπτόντως, σύμφωνα με την ανατομία, δεν είναι άκρο, αλλά ΑΠΟΦΥΣΗ).

Ένα στα δύο σκυλιά εργασίας έχουν υποστεί φρικτούς τραυματισμούς στην ουρά τους σε λιγότερο από ένα έτος, ως αποτέλεσμα της απαγόρευσης της κοπής της, αποκαλύπτει συγκλονιστική νέα έρευνα.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης διαπίστωσαν ότι σχεδόν το 57% των σπανιέλ εργασίας υπέστη έναν τραυματισμό ουρά κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου 2010-2011.

Από τη μελέτη προκύπτει πως χιλιάδες σκυλιά εργασίας με άκοπη ουρά σε ολόκληρη τη Σκωτία υποφέρουν άσκοπα με μερικά από αυτά να έχουν υποστεί ακρωτηριασμό της ουράς.

Ο κτηνίατρος Neil McIntosh είπε ότι θα προτιμούσε να «κόψει την ουρά σε 100 κουτάβια εργασίας" παρά "σε έναν ενήλικο σκυλί εργασίας" λόγω του πόνου και του άγχους που εμπλέκονται.

Η έρευνα θα συσσωρεύσει πίεση στην κυβέρνηση SNP να υλοποιήσει την «υπόσχεση» που έδωσε στα μέλη του Συλλόγου κυνηγών Σκωτίας πριν από πέντε χρόνια, ότι θα εξαιρέσει τα σκυλιά εργασίας από το νόμο.

Σχόλια   

# Κυνηγετικές σελίδες 10-02-2014 14:56
Και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ συντάσσεται με το αυτονόητο:
Άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ συμφωνεί με τις κυνηγετικές θέσεις για το κόψιμο των ουρών σε συγκεκριμένες φυλές κυνηγόσκυλων
hunters.gr/.../...

Στο ένθετο Κ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ της Κυριακής της 9ης Φεβρουαρίου 2014 και στη τακτική του στήλη Κ9 αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής

«Παρότι με τous κυνηγούς μάς χωρίζουν πολλά, στην προκειμένη περίπτωση θεωρώ άστοχη τη συγκεκριμένη απαίτηση των φιλόζωων. Ο ακρωτηριασμό5 των αυτιών είναι περιττός, γιατί γίνεται για αισθητικούε και μόνο λόγous. Ο περιορισμός τns ouράs όμωε δεν ανήκει στην ίδια κατηγορία – ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται όσοι φιλοξενούν στην οικογένειά τous τis συγκεκριμένε5 φυλές σκύλων. Σε μια εποχή που πρέπει να αναζητούμε κοινά σημεία συνεννόησης με όλους, η απαίτηση αυτή είναι μια αφορμή τριβών που δεν έχει νόημα»

Παρουσιάζοντας επιστολή του Δικτύου Κυνηγών – ΩΡΙΩΝ σχολιάζει ως κάθε άλλο παρά παράλογο είναι το αίτημα των κυνηγών ενώ αναφέρει την σύμφωνη άποψη του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου

Μπορείτε να δείτε το συγκεκριμένο δημοσίευμα εδώ KATHIMERINH-gia tis oures selides.org/.../...
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή