Τσίχλα

Αυτό είναι το τεράστιο κόστος των συγκρούσεων με τα κτήρια κατά την αποδημία, κάθε άνοιξη και φθινόπωρο. 300.000 έως ένα δισεκατομμύριο πουλιά πεθαίνουν κάθε χρόνο απ' αυτές τις συγκρούσεις. Τα πουλιά μεταναστεύουν τη νύχτα και καθοδηγούνται εν μέρει από τους αστερισμούς. Η φωτορύπανση τα παρασύρει μέσα στις πόλεις όπου και αποπροσανατολίζονται. Αντιλαμβάνονται το γυαλί με διαφορετικό τρόπο από ότι εμείς. Παθαίνουν σύγχυση μέσα σ' αυτά τα φτιαγμένα από τον άνθρωπο φαράγγια από αόρατα εμπόδια και τούτο αποβαίνει μοιραίο. Πετάνε πάνω στα τζάμια και σκοτώνονται.

Για κάποιο περίεργο λόγο η μαζική αυτή σφαγή δεν έχει απασχολήσει καμία εγχώρια περιβαλλοντική οργάνωση. Το μοναδικό, κατ' αυτές, πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα πουλιά στην Ελλάδα είναι, βεβαίως-βεβαίως, το κυνήγι...

More

Σχόλια   

# Κυνηγετικές σελίδες 18-02-2014 22:01
Hundreds of Millions of Birds Killed Annually from Building Collisions
mag.audubon.org/.../...

Έως 1 δις πτηνά σκοτώνονται ετησίως, λόγω πρόσκρουσης σε κτήρια, αποκαλύπτει έρευνα χρηματοδοτούμεν η απ' τη Δασική Υπηρεσία των ΗΠΑ....

...Και οι κίνδυνοι είναι πανταχού παρόντες. Οικόσιτες και αδέσποτες γάτες ευθύνονται για το θάνατο 1.3 έως 4 δις πτηνών ανά έτος. Επιπλέον 140.000 έως 328.000 πτηνά σκοτώνονται απ' τις ανεμογεννήτριες , κάθε χρόνο.
Στη συνέχεια θα ερευνηθούν οι θάνατοι πτηνών από ηλεκτροπληξία ή πρόσκρουση σε γραμμές ρεύματος, σύγκρουση με οχήματα και, πιθανώς, αυτοί από από μολυβδίαση.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή