σμίκρυνση

Και όχι η φύση, όπως αρέσκονται να μας κηρύττουν οι "ζωόφιλοι"

Το επιχείρημα ότι η φύση, εν σοφία, δημιούργησε το σκύλο με ουρά, αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο των ζωόφιλων απέναντι στην ανάγκη κοπής της ουράς των κυνηγετικών σκύλων εργασίας, για λόγους ευζωίας των φυλών αυτών. Όπως και στην άρση της απαγόρευσης εισαγωγής και αναπαραγωγής ακρωτηριασμένων σκύλων.

Ανιδιοτελώς οι Κ.Σ. αναρτούν την ταινία του National Geographic "And Man Created Dog", προσφορά προς την εκπαίδευση των ζωόφιλων και των εν Βουλή αντιπροσώπων τους.

Ο σκύλος είναι καθαρά ανθρώπινο δημιούργημα και ως τέτοιο δεν είχε τη δυνατότητα να επωφεληθεί από χιλιετίες εξέλιξης, διαδικασία η οποία οδηγεί στην τελειότητα των δημιουργημάτων της φύσης. Επομένως ο ακρωτηριασμός της ουράς στα άτομα των κυνηγετικών φυλών εργασίας δεν αποτελεί επέμβαση στο έργο της φύσης, αλλά αναγκαία επέμβαση του δημιουργού στο δημιούργημά του με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας του βίου του.

Η κυνοφιλία έχει σαν θεμέλιο λίθο την επιλεκτική εκτροφή. Δηλαδή οι εκτροφείς επιλέγουν τα άτομα που διακρίνονται μέσω των αγώνων ως αντιπροσωπευτικότερα της φυλής τους και τα χρησιμοποιούν ως γεννήτορες, ώστε να διατηρήσουν και να βελτιώσουν τη συγκεκριμένη φυλή.
Ειλικρινά αναρωτιόμαστε αν έχουν αναρωτηθεί οι βουλευτές που ψήφισαν τις διατάξεις του Νόμου 4039, πόσο κακό έχουν κάνει στην κυνοφιλία απαγορεύοντας στα ακρωτηριασμένα άτομα των φυλών να μετέχουν σε εκθέσεις, να αναπαράγονται αλλά και να εισάγονται!
Στέρησαν από τους Έλληνες κυνόφιλους τη δυνατότητα να βελτιώσουν την, είτε επαγγελματική ή ερασιτεχνική, εκτροφή τους αναπαράγοντας τους εκλεκτότερους των γεννητόρων που είχαν αναδείξει οι αγώνες, όταν επιτρεπόταν ο ακρωτηριασμός, αλλά και τη δυνατότητα να εισάγουν εκλεκτούς γεννήτορες από το εξωτερικό! Αν κάποιοι επιθυμούν τα μόνα ζώα της Ελλάδας να είναι τα αδέσποτα, υπάρχουν και πολλοί άλλοι οι οποίοι εργάζονται για την ανάπτυξη της κυνοφιλίας και τη βελτίωση των φυλών.
Επαναλαμβάνουμε πως οι φυλές είναι καθαρά ανθρώπινο δημιούργημα, άρα δεν τίθεται θέμα να αφήσουμε τη φύση να κάνει τη δουλειά της. Η φύση κάνει τη δουλειά της στους λύκους, τις αλεπούδες και τα τσακάλια, τα οποία είναι δικά της δημιουργήματα.

Με την ελπίδα πως θα πρυτανεύσει η λογική στην αναθεώρηση του Νόμου 4039 και θα ληφθούν επί τέλους υπ' όψη οι ανάγκες και της κυνοφιλίας και όχι μόνο των αδέσποτων...