Πρόγραμμα προστασίας άγριας πανίδας

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, θα χρηματοδοτήσει, από το Πράσινο Ταμείο, και την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο την υλοποίηση προγράμματος για την προστασία της άγριας πανίδας.

Στόχος του προγράμματος το οποίο θα υλοποιηθεί από τις Υπηρεσίες του πίνακα διανομής της παρούσας, είναι η άσκηση ελέγχων και η συστηματική παρακολούθηση της κυνηγητικής δραστηριότητας σε προκαθορισμένες περιοχές της Χώρας λόγω του προστατευτικού καθεστώτος που ισχύει σε αυτές (υγρότοποι και προστατευόμενες περιοχές) ώστε να περιοριστούν και να ελεγχθούν τα φαινόμενα λαθροθηρίας.

Το χρονικό διάστημα που θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα είναι από τον τρέχοντα μήνα μέχρι το τέλος του έτους 2013 και θα ακολουθήσει όμοια εγκριτική για το έτος 2014.

Προτεραιότητα για την ένταξη στο ειδικό πρόγραμμα έχουν οι περιοχές που προστατεύονται με βάση τα ειδικά καθεστώτα (πρόκειται για Εθνικά Υγροτοπικά Πάρκα που ταυτόχρονα είναι και υγροτόποΙ Ραμσάρ και ΖΕΠ) και οι 16 αντίστοιχες δασικές Υπηρεσίες.

Οι υπηρεσίες για το χρονικό διάστημα που προαναφέρθηκε θα συγκροτήσουν συνεργεία υπερωριακής απασχόλησης δασικών υπαλλήλων τις απογευματινές ημέρες των εργασίμων ημερών, συμπεριλαμβανομένου και του Σαββάτου, καθώς και των Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών .