Αποκλεισμό της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας από το διάλογο για τη θήρα καταγγέλλει ο βουλευτής Ζήσης Τζηκαλάγιας

Ερώτηση προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κατέθεσε ο βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ, Ζήσης Τζηκαλάγιας, στην οποία αναφέρεται στον αποκλεισμό της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας από το διάλογο για τη θήρα.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής Καστοριάς αναφέρει τα εξής:

Περισσότεροι από 230.000 Έλληνες πολίτες, λάτρεις της φύσης και του κυνηγιού, δραστηριοποιούνται νόμιμα σε όλη τη χώρα. Μέσα από τους τοπικούς τους κυνηγετικούς συλλόγους, συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος με πολλούς τρόπους όπως:

1. Η συνεχής τους παρουσία δρα προληπτικά αλλά και κατασταλτικά σε πυρκαγιές και εμπρησμούς,
2. περιοδικές απελευθερώσεις θηραμάτων για εμπλουτισμό της πανίδας,
3. υδρομαστεύσεις περιοχών και
4. λειτουργία της Θηροφυλακής με δικά τους έξοδα.

Οι κυνηγοί σέβονται τους νόμους και δίνουν ζωντάνια σε απομονωμένες, απομακρυσμένες και ιδιαίτερα μειονεκτικές περιοχές της πατρίδας μας. Πολλές φορές εκτός από θηροφύλακες αποτελούν και τους ακρίτες για την αποτροπή της παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα μας.

Ερωτάται η κα Υπουργός:
1. Αναγνωρίζετε το θεσμικό πλαίσιο της χώρας μας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το θεσμικό ρόλο των Κυνηγετικών Οργανώσεων ως ισότιμων συνομιλητών της Πολιτείας;
2. Θα αναθεωρήσετε την άδικη, αλλά και απαράδεκτη αν επιμείνετε, απόφασή σας να εξαιρέσετε την Κυνηγετική Συνομοσπονδία από τη συμμετοχή της στην ομάδα εργασίας για την αναθεώρηση της νομοθεσίας για την θήρα;

http://kaliakouda.blogspot.com