Λύκος έπνιξε 12 κατσίκια σε λιγότερο από 7′ αλλά… τα χάρηκαν τ’ αγριογούρουνα

φωτογραφίαφωτογραφία
Η επίθεση του λύκου ήταν για ντοκιμαντέρ…
Απόλυτα παραστατικός ήταν ο 34χρονος κτηνοτρόφος Λεωνίδας Στεργίου από τους Ταξιάρχες Τρικάλων, ο οποίος μίλησε στο trikalaola.gr για αυτό που αντίκρισε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας.

Ο κτηνοτρόφος είδε έναν μεγάλο λύκο, από τους παλιούς όπως λένε, να έχει ξεκόψει 12 κατσίκια από μεγαλύτερο κοπάδι και από τη στιγμή που άρχισε η επίθεση, μέσα σε περίπου 7 λεπτά τα έπνιξε όλα, δαγκώνοντάς τα στο λαιμό. Τα κατσίκια δεν αντέδρασαν και από τη στιγμή που ο λύκος έπνιξε το πρώτο κατσίκι, κάθονταν και τον κοιτούσαν και πήγαιναν προς αυτόν. Έτσι αντιδρούν τα κατσίκια μας είπε ο κτηνοτρόφος και τα πρόβατα ακόμη λιγότερο!

Η επίθεση του λύκου ήταν πολύ γρήγορη και έγινε με κινηματογραφικό τρόπο. Ήταν για ντοκιμαντέρ, μας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στεργίου. Τα κατσίκια τα πατούσε με το πόδι του ο λύκος πάνω από τον λαιμό και τα δάγκωνε. Το μόνο που έκαναν τα κατσίκια ήταν να βελάξουν για μια στιγμή. Ο λύκος αφού ολοκλήρωσε το καταστροφικό έργο του, έφαγε το συκώτι από ένα κατσίκι, γιατί αυτό συνηθίζει να κάνει, πήγε και σε άλλο κατσίκι. Τη στιγμή εκείνη όμως ξεπήδησαν μέσα από τα πουρνάρια καμιά δεκαριά αγριογούρουνα και το μεγαλύτερο από αυτά κυνήγησε τον λύκο και έτσι η λεία με τα 12 κατσίκια, επήρθε στα αγριογούρουνα! Τα αγριογούρουνα τρώνε τα πάντα μας είπε ο κτηνοτρόφος και αυτά μυρίστηκαν το αίμα γι’ αυτό και βγήκαν έξω.

Ο κ. Στεργίου μας ανέφερε πως οι επιθέσεις λύκων είναι συχνό φαινόμενο στην ευρύτερη περιοχή και φέτος ειδικά έχουν χάσει, εκτός από γιδοπρόβατα και πολλά μοσχαράκια. Κι άλλες φορές μετά τη δύση του ηλίου έχουν δει λύκους να επιτίθενται στα κοπάδια τους, αλλά ανάλογο περιστατικό δεν έχει αναφερθεί. Ο 34χρονος κτηνοτρόφος φύλαγε το δικό του κοπάδι και βρισκόταν σε απόσταση περίπου 250 μέτρων από το σημείο που έγινε η επίθεση του λύκου, σε απόσταση 300 μέτρα πίσω από το βουνό στους Ταξιάρχες που υπάρχουν οι κεραίες.
trikalaola.gr

ksofaltsa.wordpress.com