Οι κυνηγοί της Ερμιονίδας, αισθανόμενοι πια ότι ο κόμπος φτάνει στο χτένι, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια Συντονιστική Επιτροπή διαμαρτυρίας για το κυνήγι. Ετσι, τη Δευτέρα 16 Μαΐου η επιτροπή παραβρέθηκε σε ομιλία του υφυπουργού ΠΕΚΑ, κ. Γιάννη Μανιάτη, προς τους κατοίκους του Κρανιδίου, έχοντας ένα ψήφισμα ανά χείρας. Το μέλος της επιτροπής, κ. Αντώνης Δημητρίου, διάβασε το ψήφισμα από μικροφώνου, ενώ ένα πανό με τη φράση «Κάτω τα χέρια από το κυνήγι» άνοιξε στην αίθουσα. Το ψήφισμα έχει ως εξής:

Διαμαρτυρία κυνηγών Ερμιονίδας

Προς πρωθυπουργό, κ. Γεώργιο Παπανδρέου

Κοινοποίηση προς:
α. Υπουργό ΠΕΚΑ, κ. Τίνα Μπιρμπίλη
β. Υφυπουργούς, κ.κ. Γιάννη Μανιάτη και Θάνο Μωραΐτη
γ. Περιφερειάρχη, κ. Πέτρο Τατούλη

«Κύριε πρωθυπουργέ,

με μεγάλη μας λύπη παρακολουθούμε τον τελευταίο χρόνο το υπουργείο ΠΕΚΑ να προσπαθεί με κάθε τρόπο να βάλει εμπόδια στο κυνήγι στην πατρίδα μας και αρνείται να δεχτεί τους εκπροσώπους των Κυνηγετικών Οργανώσεων δηλώνοντας "αντικυνηγός". Εχουμε μέρες που ψάχνουμε στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ να βρούμε έστω και μια παράγραφο που να αναφέρει κάτι τέτοιο, γιατί πιστεύουμε ότι μια κυβέρνηση όταν εκλέγεται εφαρμόζει ένα πρόγραμμα το οποίο έχει συζητήσει με το λαό και γι’ αυτό ψηφίζεται. Το κυνήγι είναι ένα πανάρχαιο άθλημα στην πατρίδα μας, που τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει παρά πολλά στον Κρατικό Προϋπολογισμό - ρωτήστε τους αρμοδίους να σας πληροφορήσουν πόσα εισπράττει το υπουργείο από τους κυνηγούς. Η επαρχία και τα απομακρυσμένα χωριά ζουν το χειμώνα από τους κυνηγούς, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα εστιατόρια, οι ταβέρνες. Στα χωριουδάκια εμείς δίνουμε ζωή. Μη θελήσετε λοιπόν με τα τόσα βάσανα που περνάνε μετά από αυτή την κρίση να τους προσθέσετε ακόμα κι άλλα βάσανα.

Πιστεύουμε στη δημοκρατία που ζούμε ότι οι κυνηγοί που είναι 350.000, δίχως τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις που απασχολούνται με το κυνήγι, έχουν δικαίωμα και στο λόγο και μια υπουργός είναι υποχρεωμένη να δέχεται και ν' ακούει τους εκπροσώπους τους. Με το να τους απαξιώνει η υπουργός απαξιώνει 350.000 Ελληνες πολίτες μαζί με τις οικογένειές τους. Επίσης πρέπει να καταλάβει η κ. υπουργός ότι στο υπουργείο εφαρμόζει όχι ότι της κατέβει αλλά ένα κυβερνητικό πρόγραμμα που για αυτό την ψήφισε ο ελληνικός λαός.

Εμείς οι κυνηγοί είμαστε από τους ελάχιστους που δεν ζημιώνουμε ούτε ένα ευρώ τον Κρατικό Προϋπολογισμό, αντίθετα προσφέρουμε παρά πολλά. Εχουμε δημιουργήσει την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή που πληρώνεται αποκλειστικά και μόνο από εμάς, εκτός του ότι προσφέρουμε σε δύσκολους καιρούς εργασία σε τόσους συμπολίτες μας. Επίσης δεν πιστεύουμε ότι μειώνοντας το κυνήγι θα σωθούμε από τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνας πολίτης. Μη στερήσετε από τον κάθε φτωχό το δικαίωμα να πηγαίνει στο βουνό και να περνάει κάποιες όμορφες ώρες. Γιατί ο πλούσιος δεν έχει πρόβλημα και να του κλείσεις το κυνήγι. Ανά πάσα στιγμή θα βρεθεί στην Αλβανία, στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία και τα Σκόπια για να κυνηγήσει!

Κρανίδι, 16 Μαΐου 2011.
Η Συντονιστική Επιτροπή διαμαρτυρίας για το κυνήγι».

http://www.e-typos.com/archive.aspx?pc=9