Τεράστιες ζημιές από τους μυοκάστορες

Πηγή

Ανήσυχοι είναι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Αμβρακικού από την παρουσία μυοκάστορα, ο οποίος έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια και προκαλεί ζημιές στο οικοσύστημα και στο περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κυνηγητικού Συλλόγου Πρέβεζας κ. Φώτη Μπάκα, τα τελευταία τρία χρόνια υπάρχουν μαρτυρίες για την παρουσία του μυοκάστορα στον Αμβρακικό.

Ο ίδιος τόνισε ότι το φαινόμενο είναι ανησυχητικό, τόσο για το ότι το συγκεκριμένο ζώο δεν είναι είδος που ζει στην περιοχή όσο και γιατί μπορεί να προκαλέσει τεράστια ζημιά και στη βλάστηση και στην πανίδα. Μεγάλες εκτάσεις με καλάμια το τελευταίο διάστημα έχουν αφανιστεί από τον μυοκάστορα, που τρώει τις ρίζες τους.

Το συγκεκριμένο ζώο είναι μεγαλύτερο από 50 εκατοστά. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου, έχει δει φωτογραφία από έναν μυοκάστορα που πιάστηκε σε αλιευτικό εργαλείο στις εκβολές του Λούρου ποταμού. Οι κάτοικοι δηλώνουν ανήσυχοι και σημειώνουν ότι, εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα από την Πολιτεία, η αύξηση του πληθυσμού του μυοκάστορα θα οδηγήσει σε βλάβες μη αναστρέψιμες .

Wikipedia