Την δεκαετία του 1980 οι κυνηγετικές άδειες ήταν γύρω στις 350.000. Σήμερα αμφιβάλω αν ξεπερνάν τις 150.000. Παρ' όλα αυτά ζωολατρικοί, αντι-κυνηγετικοί, κύκλοι βομβαρδίζουν την κοινή γνώμη με το ψέμα "οι κυνηγοί φταίνε για τα αδέσποτα". Το χειρότερο όμως είναι πως αυτό το ψέμα κατάφερε, μέσω των γνωστών "φιλόζωων" υπουργών του Εσωτερικών να τρυπώσει και στον επαίσχυντο νόμο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς Άργος. Εκεί προβλέπονται ειδικές, επιπλέον, κυρώσεις για όσους παραβάτες είναι και κυνηγοί. Και συγκεκριμένα η αφαίρεση του προνομίου θήρας για κάποια χρονική περίοδο.

Είναι η δεύτερη φορά που η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιφυλάσσει επιπλέον κυρώσεις για τους πολίτες που είναι και κυνηγοί. Η πρώτη ήταν στις νομοθεσίες που ψηφίστηκαν κατά την πανδημία. (Οι οποίες, επιπλέον κυρώσεις, κατέπεσαν στον Άρειο Πάγο μετά από προσφυγή της ΚΣΕ).

Παράλληλα οι κυνηγοί παρακολουθούν με έκπληξη την ηγεσία τους να παραμένει αδρανής στο αντικυνηγετικό μένος της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σύγκρουσις συμφερόντων

Από τους επτά προέδρους των κυνηγετικών Ομοσπονδιών ο ένας, ο Ν. Σταθόπουλος της ΚΟΣΕ, πολιτεύεται με τη Ν. Δημοκρατία και κατέχει θέση στην περιφέρεια Αττικής υπό τον Πατούλη. Ο άλλος, ο Μπαλατσός της ΚΟΘ, κατά δήλωση του είναι πάγιος υποστηρικτής της παράταξης. Για τον Αραμπατζή, της ΚΣΕ, δεν έχουμε να πούμε κάτι. Οι ενδείξεις είναι πως λέει ό,τι του γράφουν κάποιοι υποβολείς...

Τουλάχιστον για τους δύο παραπάνω προέδρους, που γνωρίζουμε, υπάρχει σύγκρουσις συμφερόντων. Διότι ή θα αγωνίζονται για τα συμφέροντα των κυνηγών ή για την αντι-κυνηγετική ΝΔ του Μητσοτάκη. Από αυτά που ζήσαμε το 2020 και 2021 είναι ηλίου φαεινότερο πως έχουν επιλέξει να εξυπηρετούν το κόμμα. Εργαζόμενοι ως Δούρειοι Ίπποι εντός των κυνηγετικών Οργανώσεων ώστε να κατασταλεί οποιαδήποτε αντίδραση στα κυνηγοκτόνα σχέδια της ΝΔ του Μητσοτάκη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι "δράσεις" κατά του Νομοσχεδίου Άργος που κορυφώθηκαν με τον πρόεδρο της ΚΣΕ να μοιράζει φυλλάδια στους διερχόμενους στην οδό Ερμού! Αστείες αντιδράσεις, αλλά και μέγιστη επιμέλεια να καταπνιγεί η οργή των 150.000 κυνηγών, οι οποίοι ματαίως περίμεναν η ηγεσία τους να οργανώσει τις δράσεις που θα βροντοφώναζαν στο πανελλήνιο την αντίθεση τους με τον κυνηγοκτόνο Άργος. (Την ίδια περίοδο εξαφανίστηκε από προσώπου γης ο λαλίστατος συνήθως Σταθόπουλος.)

Τι οργάνωσαν; Διασπαστική διαμαρτυρία στο Λαύριο, την ίδια μέρα και ώρα με την αυθόρμητη διαμαρτυρία που είχε οργανωθεί στο Σύνταγμα από απλούς κυνηγούς. Δούρειοι Ίπποι.

Δυστυχώς στις αρχαιρεσίες του 2022, αυτοί οι "Δούρειοι Ίπποι" επιβραβεύτηκαν για την συνδρομή τους στα κυνηγοκτόνα σχέδια της ΝΔ του Μητσοτάκη. Όχι από τους κυνηγούς, αλλά από τα ισχύοντα καταστατικά και τον κατακερματισμό των κυνηγών σε πολλούς μη οικονομικά βιώσιμους Κυνηγετικούς Συλλόγους. Συλλόγους που εξαρτούν την ύπαρξη τους από την οικονομική βοήθεια της οικείας Ομοσπονδίας και της ΚΣΕ, καθιστάμενοι έτσι έρμαια στις ορέξεις των προέδρων αυτών και πειθήνια όργανα τους.

Η πικρή αλήθεια είναι πως οι πρόεδροι Ομοσπονδιών και ΚΣΕ φεύγουν αποκλειστικά όταν το θελήσουν αυτοί ή ο Κύριος. Γι' αυτό άλλωστε δεν διστάζουν καν να εκφράσουν δημόσια την χείριστη γνώμη τους για το 90% των κυνηγών. Όπως ο Αραμπατζής. Ούτε πρόκειται ποτέ να φροντίσουν για την παιδεία των κυνηγών. Γιατί αν οι κυνηγοί ξυπνήσουν, ξέρουν πως θα φύγουν νύχτα σκεπασμένοι με πίσα και πούπουλα. Στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Ο Μητσοτάκης όμως είναι άλλη ιστορία. Σε λιγότερο από χρόνο θα κληθούμε να ψηφίσουμε και πάλι κυβέρνηση. Τότε βάλτε στη ζυγαριά πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η κυβέρνηση με το μεγαλύτερο αντι-κυνηγετικό μένος που έχουμε γνωρίσει ποτέ. Ζυγίστε το στην κάλπη.

(*)Σχετικά με τον αριθμό των αδέσποτων. Δεν θα το παίξουμε "φιλόζωοι" που έχουν οφθαλμόν ος τα πάνθ' ορά και μιλάνε για 1.000.000, 3.000.000 αδέσποτα κλπ μ@λκίες. Αυτό που μπορούμε να καταθέσουμε πως στη γειτονιά μας είχαμε τρία αδέσποτα σκυλιά, απ' τα οποία έχει επιζήσει ένα. Αυτές που έχουν πολλαπλασιαστεί εκτός ελέγχου είναι οι αδέσποτες γάτες. Τις οποίες συντηρούν οι ίδιοι οι "φιλόζωοι". Αλλά προφανώς κανείς δεν μεριμνά για τη στείρωση τους. Είναι απορίας άξιο. Ο ίδιος "φιλόζωος" που πριν πέντε χρόνια τάιζε τρεις γάτες, σήμερα ταΐζει είκοσι τρείς. Ο ίδιος που χειροκροτεί την καθολική στείρωση των δεσποζόμενων, πως δεν κάνει ούτε την παραμικρή ενέργεια για τη στείρωση των αδέσποτων γατιών, που πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα;