"Δεν ζήσατε κατοχή" μας έλεγαν

Η ιδεοληψία πάνω απ' τη δημόσια υγεία

Το πρώτο καμπανάκι ήταν "Ο μεγάλος περίπατος". Εντάχθηκε στα μέτρα κατά της πανδημίας, ώστε να αποφύγουν τυχόν ασφαλιστικά μέτρα, ένα έργο που πρακτικά υποχρέωνε τους πολίτες στο συνωστισμό των ΜΜΜ!

Η δεύτερη καμπάνα ήταν η απαγόρευση μετακίνησης για ψάρεμα στον πρώτο εγκλεισμό. Πολύ κακώς, όπως αποδείχθηκε, οι κυνηγοί δεν αντέδρασαν δυναμικά στην απαγόρευση αυτή.

Τέλος ήρθε και η απαγόρευση της μετακίνησης για κυνήγι στον δεύτερο εγκλεισμό. Όχι μόνο αυτό, αλλά είδαμε εξειδικευμένες αστυνομικές δυνάμεις, όπως η ΟΠΚΕ, αντί να ασχολούνται με την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος να αναπτύσσονται σε δασικούς δρόμους με στόχο τους παραβάτες της απαγόρευσης μετακίνησης για κυνήγι. Δηλαδή εσείς κι' εγώ πληρώνουμε με τους φόρους μας την ειδική εκπαίδευση των ΟΠΚΕ για να τους βάλει στη συνέχεια η υπηρεσία να φυλάνε τα βουνά και τα λαγκάδια από τους κυνηγούς. Αντί να φυλάνε την κοινωνία από λαθρέμπορους, ναρκωτικά και εγκληματίες!

Χθες πάλι το υφυπουργός ΠΠ με μια κίνηση ΜΑΤ ανακοίνωσε πως επιτρέπεται η μετακίνηση για κυνήγι αγριόχοιρου, που απαγορεύεται το κυνήγι του! Επιπλέον ανακοίνωσε πως οι Έλληνες πολίτες δεν είναι ίσοι. Οι κυνηγοί πρέπει να έχουν βαρύτερες ποινές απ' όλους τους άλλους Έλληνες που σπάνε τον εγκλεισμό. Εκτός του προστίμου, θα τους αφαιρείται η άδεια κυνηγίου!

Τελικά αυτή η πανδημία έριξε τις μάσκες της "φιλελεύθερης" κυβέρνησης Μητσοτάκη. Την χρησιμοποιούν ξεδιάντροπα για να εφαρμόσουν κάθε ιδεοληψία τους, σπαταλώντας κρατικούς πόρους και αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία. Όπου η ιδεοληψία τους ήρθε σε σύγκρουση με τη δημόσια υγεία, αυτοί επέλεξαν την υλοποίηση των ιδεοληπτικών τους ιδεών. Αντί των βέλτιστων πρακτικών κατά της πανδημίας και το δημόσιο συμφέρον.

  • Επέλεξαν να υλοποιήσουν την απαγόρευση μετακινήσεων με σκοπό υπαίθριες και πρακτικά κατά μόνας δραστηριότητες όπως το ψάρεμα και το κυνήγι.
  • Επέλεξαν να υλοποιήσουν τον μεγάλο περίπατο, δυσχεραίνοντας την μετακίνηση με ΙΧ, υποχρεώνοντας ουσιαστικά τους πολίτες να συνωστίζονται στα ΜΜΜ.
  • Δεν επέλεξαν αντ' αυτού να πυκνώσουν τα δρομολόγια των ΜΜΜ, ώστε να περιορίσουν τον συνωστισμό του κόσμου στα ΜΜΜ.

Και σαν κερασάκι στην τούρτα, ο ίδιος ο κούλης πήρε το κορίτσι του και βγήκε βόλτα στην Πάρνηθα, χωρίς κανένα μέτρο, ώστε να εμπεδώσουμε πως τα μέτρα είναι υποχρεωτικά μόνο για το λαουτζίκο, όχι γι' αυτόν!

Έμενε να το ζήσουμε κι' αυτό. Μια "φιλελεύθερη" κυβέρνηση που εκμεταλλεύεται την πανδημία για να ξεδιπλώσει τη δικτατορική της συμπεριφορά. Έστω κι΄αργά τα συνδικαλιστικά όργανα των κυνηγών προσφεύγουν στη δικαιοσύνη. Θα δούμε...

Αναμένοντας τις εκλογές, δοξάζουμε τον Κύριο που δεν είμαστε πυρηνική δύναμη. Φαντάσου να είχε το κουμπί ο... κούλης!