σμίκρυνση

Οι άνθρωποι της υπαίθρου είναι οι φυσικοί σύμμαχοι του κυνηγού

Υπογράφτηκε και φέτος η Ρυθμιστική! Κι' όπως όλοι καταλάβαμε η διαχείριση του περιβάλλοντος δεν γίνεται μ' επιστημονικά κριτήρια στην Ελλάδα.

Γιατί σύμφωνα με τσ επιστημονικά δεδομένα, ούτε η Φλυαρόπαπια έπρεπε ν' απαγορευθεί, ούτε η ημερομηνίες λήξης ν' αλλάξουν πολύ δε περισσότερο δεν θα σωθεί ο Άγιος Ευστράτιος απ' τις ακρίδες, θου Κύριε, αν κυνηγιούνται οι πέρδικές του εννέα (9) Κυριακές λιγότερες το χρόνο.

Αντίθετα θά 'πρεπε να επιτρέπεται το αγριοκούνελο 365 μέρες το χρόνο στη Λήμνο, να επιτραπούν τα ομοιώματα και οι σφυρίχτρες στο καρτέρι, τα ραβδόκαννα και ν' ανοίξει το ζαρκάδι.

Έχουμε λοιπόν ανάγκη από συμμαχίες και συμμάχους. Οι φυσικοί μας σύμμαχοι είναι οι άνθρωποι της υπαίθρου. Κι επειδή τώρα στην έναρξη δραστηριοποιούμαστε κυρίως μέσα σε αγροτικές καλλιέργειες, είναι στο χέρι του καθένα από μας να ισχυροποιήσουμε τις συμμαχίες αυτές, σεβόμενοι τις καλλιέργειες και τον κόπο των αγροτών, σαν να εξαρτάται το μέλλον του κυνηγίου απ' αυτό!

Καλό βόλι, με ασφάλεια και σεβασμό στους κόπους των συνανθρώπων μας

Τι λέει ο νόμος

Δασικός Κώδικας

Άρθρο 256. - Απηγορευμένοι εις την θήραν χώροι.
  1. Απαγορευεται η θήρα των εντός πόλεων, κωμοπόλεων, χωρίων ή συνοικισμών εν γένει και εις ακτίνα 250 μέτρων από της παρυφής αυτών ή εις ακτίνα 100 μέτρων από μεμονωμένων οικιών. Κατά παρέκκλισιν δύναται ο Υπουργος Γεωργίας, μετά πρότασιν της Δασικής Αρχής και συμφώνου γνώμης της οικείας Αστυνομικής Αρχής, να επιτρέπη την θήραν των επιβλαβών θηραμάτων και εις τους ανωτέρω χώρους.
  2. Απαγορεύεται η θήρα άνευ της συγκαταθέσεως του ιδιοκτήτου, νομέως ή μισθωτού:
    1. Εντός των αμπελώνων από της ενάρξεως της περιόδου της Θήρας έως λήξεως του τρυγητού.
    2. Εντός των αθερίστων λειμώνων.
    3. Εντός καλλιεργουμένων εκτάσεων ή οπωρώνων από της ανθοφορίας μέχρι και της συγκομιδής των καρπών.
    4. Εντός περιφραγμένων διά συνεχούς αδιαπεράστου και ανυπερβλήτου από άνθρωπον φράχτου παντός είδους, ύψους τουλάχιστον ενός και ημίσεος του μέτρου (1,50) ιδιοκτήτων εκτάσεων.