Image

Και το βιολί βιολάκι (Επανάληψη)

Αναρωτιέται κανείς: Είναι τόσο διάτρητο το νομικό πλαίσιο με το οποίο κυνηγάμε στην Ελλάδα;
Αρκεί η προσφυγή στο ΣτΕ μιας οργάνωσης - φάντασμα με 3 μέλη (!!!) για να στερηθούν 230.000 νόμιμοι κυνηγοί την αγαπημένη τους δραστηριότητα ...

Και αυτό συμβαίνει για ΤΡΙΤΗ φορά! βλ.2007 και 2002

Ακολουθεί το χρονικό της αναστολής, μέσω των ψηφισμάτων, ανακοινώσεων και δελτίων τύπου των ενδιαφερομένων πλευρών.

Απ' το ΕΘΝΟΣ Κυνήγι 23/12/2009.

Το κολπάκι του «καλού» υφυπουργού (που υπέγραψε τη νέα ρυθμιστική) και της «κακιάς» υπουργού (που θα... καρατομήσει την επόμενη), είναι πολύ παλιό για να ξεγελάσει κάποιον που έχει μια στοιχειώδη επαφή με τα πράγματα και την πολιτική...

Και η... «κοινωνική διαβούλευση» για το κυνήγι που προανήγγειλε η κ. Μπιρμπίλη, δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από μια διαδικασία που θα καταλήξει σε προειλημμένες αποφάσεις για νέες απαγορεύσεις και περιστολές σε χρόνο και σε χώρο!

Τα χαρτιά είναι εξαρχής «σημαδεμένα»... Αν τα πράγματα αφεθούν στην αποκλειστική διαχείριση του νεόκοπου υπουργείου Περιβάλλοντος και των ΜκΟ που σήμερα το «συνδιοικούν» μαζί με την εξωκοινοβουλευτική υπουργό του, ο όποιος διάλογος θα διεξαχθεί μόνο και μόνο για να νομιμοποιήσει τις αποφάσεις που εκ των προτέρων έχουν παρθεί μέσα σε κλειστά γραφεία.

Το «σχέδιο» είναι απλό: Η ΚΣΕ των 250.000 κυνηγών να συρθεί σε μια διαπραγμάτευση, που την «ατζέντα» και τους συμμετέχοντες στον διάλογο θα την καθορίζει ένα εχθρικό και προκατειλημμένο υπουργείο! Οργανώσεις μερικών δεκάδων μελών από τα οποία δικαίωμα ψήφου έχουν 3-4 μόνο άτομα, θα εξισωθούν στον διάλογο με έναν ολόκληρο κόσμο χιλιάδων ανθρώπων, μέσα από μια «ελεγχόμενη» διαδικασία που θα θολώνει το μείζον και θα διογκώνει το έλασσον...

Η ΚΣΕ δεν μπορεί βέβαια να μην προσέλθει στη διαβούλευση, γιατί ο κόσμος των κυνηγών δεν μπορεί να εμφανιστεί σαν να φοβάται ή να αρνείται την κοινωνική διαβούλευση. Ομως στον διάλογο δεν πρέπει να συμμετάσχουν μόνο αυτοί που θέλει και... βολεύουν την κ. Μπιρμπίλη!

Παρόντα πρέπει να είναι και τα πολιτικά κόμματα, παρόντες πρέπει να είναι και οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών της επαρχίας, γνώμη πρέπει να έχουν οι αγροτικοί και κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί, άποψη πρέπει να καταθέσουν οι εκλεγμένοι νομάρχες και οι «άρχοντες» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δικαίωμα στον λόγο πρέπει να έχουν τα δημόσια πανεπιστήμια, όπως και όλοι οι εκπρόσωποι των κοινωνικών ομάδων που δραστηριοποιούνται και βιώνουν την ύπαιθρο. Και αφού το υπουργείο θέλει διάλογο, η διαβούλευση να είναι ανοιχτή, ελεύθερη, ισότιμη και με ανοιχτή... όλη την ατζέντα που αφορά την ύπαιθρο και τη διαχείριση της άγριας ζωής.

Δεν καταλαβαίνω γιατί ο διάλογος πρέπει να αφορά μόνο τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου και όχι τα μπάτζετ... του Αιγαιόγλαρου, τις χρηματοδοτήσεις των περιβαλλοντικών ΜκΟ, τον έλεγχο των δράσεων για την αρκούδα ή τον λύκο, το καθεστώς των προστατευόμενων περιοχών, τα σκάνδαλα των οικο-πάρκων, ή τη χωροθέτηση των NATURA... Και εκεί... θα δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος!

Δημήτρης Στριλάκος
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχόλια   

# Κυνηγετικές σελίδες 11-12-2009 12:30
Τα έξοδα που χρεώνουν οι τράπεζες έχουν κηρυχθεί παράνομα απ' το ΣΤΕ. Έχετε πάει τελευταία σε τράπεζα; ;-)
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή
# Κυνηγετικές σελίδες 11-12-2009 12:35
Αυτά τα σκοτώνεις όταν είναι μικρά ...
Δεν περιμένεις την 3η επανάληψη ...
Ακούς ΚΣΕ;;;
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή
# ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 14-12-2009 19:11
ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΜΟΥ 103 € ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΛΗΓΕΙ ΣΤΙΣ 28/02/2010.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ...ΑΡΑ ΘΑ ΑΣΚΗΣΩ ΤΟ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ!ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ...
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή
# Κυνηγετικές σελίδες 19-12-2009 09:03
*** ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ***

Εθνικές Εκλογές 2009

Έλαβαν ψήφους:

3.012.373 ΠΑΣΟΚ

2.295.967 ΝΔ

...

315.627 ΣΥ.ΡΙΖ.Α [size=small](ο χαμηλότερος αριθμός ψήφων που εξασφάλισε έδρες)


ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

230.000

ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΥΝΗΓΟΥΣ

600.000 - 800.000
[/size]

*** ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ***

Ανακοίνωση της ΚΣΕ για τις εκλογές 2009:
Παράθεση:
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΜΕΛΟΣ: F.A.C.E.& C.I.C.
ΕΔΡΑ: ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 & ΕΡΜΟΥ
ΑΘΗΝΑ-Τ.Κ. 105 63 ΑΘΗΝΑ 15-9-09
Τηλ.: 210-32.31.271 - Fax.: 210-32.22.755
www.ksellas.gr, e-mail: info@ksellas.gr

Προς : -Όλους τους κυνηγούς

Κοιν.: -Όλες τις Κυνηγετικές Οργανώσεις
-Πολιτικά κόμματα
-ΜΜΕ
-Ηλεκτρονικό τύπο

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ 2009

Φίλε κυνηγέ,

Σου είναι γνωστό ότι η κυνηγετική δραστηριότητα δέχεται έντονη πολεμική στη χώρα μας χωρίς, βέβαια, κανένα στοιχείο και κανένα τεχνικό και επιστημονικό επιχείρημα.

Το τεράστιο έργο μας βελτίωσης του φυσικού περιβάλλοντος και αποτελεσματικής θηροφύλαξης παραγνωρίζεται συστηματικά και προβάλλονται μόνο συναισθηματισμοί και αντικυνηγετική φθηνή προπαγάνδα.

Επειδή εμείς οι κυνηγοί που αποτελούμε ταυτόχρονα ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας,

θεωρούμε το κυνήγι ως μια παράμετρο της πολιτικής μας επιλογής,

πρέπει, επομένως, στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου να δώσουμε

την προτίμηση μας στους πολιτικούς που με τον έναν ή τον άλλο
τρόπο στηρίζουν τις θέσεις μας,


θεωρώντας ότι σήμερα το κυνήγι αποτελεί διαχείριση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Αρνούμαστε ψήφο σε πολιτικούς σχηματισμούς και
πρόσωπα που είναι εναντίον του κυνηγίου!


Η πολιτική σου επιλογή, η ψήφος, αποτελεί όπλο στα χέρια σου για την στήριξη του κυνηγίου.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑΣ ΙΩΑΝ. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
*** ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ***
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή
# Κυνηγετικές σελίδες 19-12-2009 09:04
Παράθεση:
Είναι αυτονόητο ότι η απόφαση αυτή εκδίδεται μόνον για την φετεινή κυνηγετική περίοδο -που άλλωστε οδεύει προς την λήξη της- και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση πρόκριμα για παρόμοιες αποφάσεις στο μέλλον. Όπως ήδη ενημερώσαμε τόσο τους κυνηγούς όσο και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, δεσμευόμαστε να ξεκινήσουμε άμεσα ένα ευρύ διάλογο έτσι ώστε να συζητηθεί διεξοδικά το ζήτημα του κυνηγιού στην Ελλάδα και να θέσουμε -επί τέλους-τις βάσεις για την αειφορική του άσκηση.
Απολογείται το ΥΠΕΚΑ στις προσφιλείς του οικολογικές ΜΚΟ που ενέδωσε στους αμόρφωτους, άξεστους και αιμοδιψείς κυνηγούς ή μου φαίνεται;
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή