Image

Και το βιολί βιολάκι (Επανάληψη)

Αναρωτιέται κανείς: Είναι τόσο διάτρητο το νομικό πλαίσιο με το οποίο κυνηγάμε στην Ελλάδα;
Αρκεί η προσφυγή στο ΣτΕ μιας οργάνωσης - φάντασμα με 3 μέλη (!!!) για να στερηθούν 230.000 νόμιμοι κυνηγοί την αγαπημένη τους δραστηριότητα ...

Και αυτό συμβαίνει για ΤΡΙΤΗ φορά! βλ.2007 και 2002

Ακολουθεί το χρονικό της αναστολής, μέσω των ψηφισμάτων, ανακοινώσεων και δελτίων τύπου των ενδιαφερομένων πλευρών.

Απ' το ΕΘΝΟΣ Κυνήγι 23/12/2009.

Το κολπάκι του «καλού» υφυπουργού (που υπέγραψε τη νέα ρυθμιστική) και της «κακιάς» υπουργού (που θα... καρατομήσει την επόμενη), είναι πολύ παλιό για να ξεγελάσει κάποιον που έχει μια στοιχειώδη επαφή με τα πράγματα και την πολιτική...

Και η... «κοινωνική διαβούλευση» για το κυνήγι που προανήγγειλε η κ. Μπιρμπίλη, δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από μια διαδικασία που θα καταλήξει σε προειλημμένες αποφάσεις για νέες απαγορεύσεις και περιστολές σε χρόνο και σε χώρο!

Τα χαρτιά είναι εξαρχής «σημαδεμένα»... Αν τα πράγματα αφεθούν στην αποκλειστική διαχείριση του νεόκοπου υπουργείου Περιβάλλοντος και των ΜκΟ που σήμερα το «συνδιοικούν» μαζί με την εξωκοινοβουλευτική υπουργό του, ο όποιος διάλογος θα διεξαχθεί μόνο και μόνο για να νομιμοποιήσει τις αποφάσεις που εκ των προτέρων έχουν παρθεί μέσα σε κλειστά γραφεία.

Το «σχέδιο» είναι απλό: Η ΚΣΕ των 250.000 κυνηγών να συρθεί σε μια διαπραγμάτευση, που την «ατζέντα» και τους συμμετέχοντες στον διάλογο θα την καθορίζει ένα εχθρικό και προκατειλημμένο υπουργείο! Οργανώσεις μερικών δεκάδων μελών από τα οποία δικαίωμα ψήφου έχουν 3-4 μόνο άτομα, θα εξισωθούν στον διάλογο με έναν ολόκληρο κόσμο χιλιάδων ανθρώπων, μέσα από μια «ελεγχόμενη» διαδικασία που θα θολώνει το μείζον και θα διογκώνει το έλασσον...

Η ΚΣΕ δεν μπορεί βέβαια να μην προσέλθει στη διαβούλευση, γιατί ο κόσμος των κυνηγών δεν μπορεί να εμφανιστεί σαν να φοβάται ή να αρνείται την κοινωνική διαβούλευση. Ομως στον διάλογο δεν πρέπει να συμμετάσχουν μόνο αυτοί που θέλει και... βολεύουν την κ. Μπιρμπίλη!

Παρόντα πρέπει να είναι και τα πολιτικά κόμματα, παρόντες πρέπει να είναι και οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών της επαρχίας, γνώμη πρέπει να έχουν οι αγροτικοί και κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί, άποψη πρέπει να καταθέσουν οι εκλεγμένοι νομάρχες και οι «άρχοντες» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δικαίωμα στον λόγο πρέπει να έχουν τα δημόσια πανεπιστήμια, όπως και όλοι οι εκπρόσωποι των κοινωνικών ομάδων που δραστηριοποιούνται και βιώνουν την ύπαιθρο. Και αφού το υπουργείο θέλει διάλογο, η διαβούλευση να είναι ανοιχτή, ελεύθερη, ισότιμη και με ανοιχτή... όλη την ατζέντα που αφορά την ύπαιθρο και τη διαχείριση της άγριας ζωής.

Δεν καταλαβαίνω γιατί ο διάλογος πρέπει να αφορά μόνο τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου και όχι τα μπάτζετ... του Αιγαιόγλαρου, τις χρηματοδοτήσεις των περιβαλλοντικών ΜκΟ, τον έλεγχο των δράσεων για την αρκούδα ή τον λύκο, το καθεστώς των προστατευόμενων περιοχών, τα σκάνδαλα των οικο-πάρκων, ή τη χωροθέτηση των NATURA... Και εκεί... θα δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος!

Δημήτρης Στριλάκος
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.