Δ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
-----------------------------------
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
& ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
------------------------------------
ΜΕΛΟΣ
ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΟΔΟΣ: ΕΡΜΟΥ & ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 ΑΘΗΝΑ- Τ.Κ. 10563
ΤΗΛ: 2103231212 – 2103232616 FAX: 2103257593
www.dkose.gr e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αθήνα, 27 – 8 – 2014

Οι προβοκάτσιες έχουν... κοντά ποδάρια!

Με μια ψευδή, προβοκατόρικη και συκοφαντική ανακοίνωση, για την οποία θα κληθεί να δώσει λόγο και ενώπιον την Ελληνικής Δικαιοσύνης, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο) επιχείρησε να στοχοποιήσει για μια ακόμα φορά τον κόσμο των κυνηγών και τη Θηροφυλακή των κυνηγετικών οργανώσεων.

Επιλέγοντας – για προφανείς λόγους – την ημέρα της έναρξης της νέας κυνηγετικής περιόδου στις 20 Αυγούστου, η ηγεσία της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας εμφανίζει τη θηροφυλακή της Δ΄ Κ.Ο.Σ.Ε. και τα λιμενικά όργανα της Αντιπάρου, ως να συγκάλυψαν παραβατικές συμπεριφορές και να... συνεργάσθηκαν μεταξύ τους, ώστε να διεξαχθούν πλημμελείς έλεγχοι στους κυνηγούς που εκείνη την ημέρα μετακινούνταν από και προς την Αντίπαρο, για την άσκηση της νόμιμης κυνηγετικής δραστηριότητας.

Σε μια πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας, η οργάνωση που έχει βάλει ως κύριο σκοπό της ύπαρξης της τον... διωγμό των κυνηγών και των σκύλων τους, κατηγορεί το Λιμενικό και τη θηροφυλακή ότι δεν έλεγξαν, ή ανέχτηκαν παραβάσεις που έχουν σχέση με την υποχρέωση ηλεκτρονικής ταυτότητας (μικροτσίπ) και αντιλυσσικού εμβολιασμού των κυνηγετικών σκύλων.

Η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, αφού απέτυχε να δημιουργήσει την προβοκάτσια και την ένταση που από μέρες είχε μεθοδεύσει εις βάρος των κυνηγών στο λιμάνι της Αντιπάρου, κατηγορεί το Λιμεναρχείο γιατί... ζήτησε και τη συνδρομή της Θηροφυλακής στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν εκεί!

Πρόκειται στην ουσία περί μιας «παραφροσύνης», καθώς η Θηροφυλακή των κυνηγετικών οργανώσεων είναι επιφορτισμένη εκ του νόμου με τέτοια καθήκοντα και τέτοιες υποχρεώσεις σε σχέση με τους δεσποζόμενους σκύλους, αλλά και γιατί οι λιμενικοί από μόνοι τους δεν θα μπορούσαν ούτε να γνωρίζουν, αλλά ούτε και να επιληφθούν πολύ σοβαρότερων παραβάσεων λαθροθηρίας που, ίσως, να είχαν διαπραχθεί από τους ελεγχόμενους.

Προκειμένου να εξυπηρετήσει εμμονές, να συκοφαντήσει και να στοχοποιήσει το σώμα θηροφύλαξης των κυνηγετικών οργανώσεων, η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία διέστρεψε στην κυριολεξία όλα όσα συνέβησαν στις 20 Αυγούστου στα λιμάνια της Πάρου και της Αντίπαρου.

Δυστυχώς γι’ αυτήν, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία και για τους δεκάδες ελέγχους που έγιναν από θηροφύλακες της στους κυνηγούς των δυο νησιών, με τα... ονοματεπώνυμα των φυσικών προσώπων, αλλά και τους αριθμούς της ηλεκτρονικής ταυτοποίησης των δεκάδων κυνηγετικών σκύλων που ελέγχθηκαν εκείνη την ημέρα.

Οι εξονυχιστικοί έλεγχοι που διενεργήθηκαν εκείνη την ημέρα στην Πάρο και στην Αντίπαρο, απέδειξαν πως η κοινότητα των κυνηγών είναι η πλέον συμμορφωμένη, ως προς τις υποχρεώσεις που επιβάλει ο ισχύων νόμος για τους δεσποζόμενους σκύλους στη χώρα μας.

Δεν θα είχαμε ποτέ απαίτηση από μια εμμονική οργάνωση σαν τον Π.Φ.Π.Ο, να αναγνωρίσει ή να επαινέσει τον επαγγελματισμό και την αυταπάρνηση που χαρακτηρίζει τη δράση των Ομοσπονδιακών θηροφυλάκων, ενός σώματος που, ήδη, έχει προσφέρει δυο θύματα στην προσπάθεια ελέγχου της λαθροθηρίας και υπεράσπισης του φυσικού περιβάλλοντος.

Δεν πρόκειται να ανεχθούμε, όμως, ούτε τη σκόπιμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, ούτε και την σκόπιμη κατασυκοφάντηση που για καιρό επιχειρεί εις βάρος κυνηγών και θηροφυλάκων, τόσο η Π.Φ.Π.Ο. όσο και άλλες οργανώσεις που αυτοπροσδιορίζονται ως «φιλοζωικές».

Γραφείο Τύπου
Δ΄ Κ.Ο.Σ.Ε.

σμίκρυνση