κυνήγι

Η Σουηδέζα Επίτροπος κ. "Τρύπα στο νερό"

Οι ανεπαρκείς γραφειοκράτες της ΕΕ, που εξέλεξε "δημοκρατικά" τον ένα και μοναδικό υποψήφιο ως Πρόεδρο, έβαλαν στο στόχαστρο την οπλοκατοχή

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πυροβολεί τους κατόχους όπλων, επειδή αισθάνονται μια "επιτακτική ανάγκη" να "φανεί ότι κάτι κάνουν".

Αυτή την άποψη εξέφρασε χθες ο Sir Barney White-Spunner επικεφαλής των υπαίθριων δραστηριοτήτων, ο οποίος δήλωσε πως η απειλή προς την ευρεία κατοχή όπλων της αγροτικής κοινότητας αποκτά νέα διάσταση, η οποία αναδύεται με τη μορφή της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, μίας Σουηδέζας πολιτικού που ονομάζεται Σεσίλια Μάλμστρομ.

Ο Sir Barney υποστήριξε ότι η Επίτροπος, της οποίας το όνομα παρέφρασε σε Maelstrom που σημαίνει ρουφήχτρα στα Αγγλικά ή τρύπα στο νερό!, της ΕΕ κήρυξε μια σταυροφορία ενάντια στη νόμιμη οπλοκατοχή γιατί «δεν κατάφερε να κάνει τίποτα" για τα παράνομα όπλα.

Σε επιστολή του προς τα μέλη, ο εκτελεστικός πρόεδρος του Countryside Alliance τους προειδοποίησε ότι "η κ. Maelstrom" πρόκειται "να γίνει μέρος της ζωής σας, αν είστε κάτοχος άδειας πυροβόλων όπλων".

Είπε ότι η κ. Malmstrom προωθεί μια πρόταση για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα πυροβόλα όπλα, η οποία θα οδηγήσει σε αυστηρότερες ρυθμίσεις σχετικά με την κατοχή αδειών λειόκαννων κυνηγετικών όπλων για τους αγρότες, τα κλαμπ όπλων, τα οργανωμένο κυνήγια, τα σκοπευτήρια πήλινου στόχου και γενικότερα τους συμμετέχοντες σε αθλήματα σκοποβολής και τους κυνηγούς.

"Λαμβάνοντας υπόψη την επιτακτική ανάγκη των πολιτικών να φανούν ότι 'κάτι κάνουν' φαίνεται ότι οι νομιμόφρονες και νόμιμοι ιδιοκτήτες όπλων αποτελούν τον εύκολο στόχο. Είναι εύκολο να μας εντοπίσουν αφού έχουμε εκδώσει άδεια για την κατοχή των όπλων που έχουμε, είναι εύκολο να μας ρυθμίζουν καθώς δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να συμμορφωθούμε με την εκάστοτε νομοθεσία, αν θέλουμε να διατηρήσουμε την άδεια και είμαστε νομοταγείς σε υπερθετικό βαθμό οπότε θα συμμορφωθούμε σε ό, τι μας λένε."

Αυτή την εβδομάδα, η ΕΕ ανακοίνωσε τα σχέδιά της για το 2014 και συμπεριέλαβε διαβούλευση για μια νέα οδηγία για τα πυροβόλα όπλα.

"Θα αντικρούσουμε οποιαδήποτε προσπάθεια να ανοίξει εκ νέου το θέμα της οδηγίας για τα πυροβόλα όπλα και την επιβολή περιττών και αδικαιολόγητων περιορισμών στους νόμιμους κατόχους πυροβόλων όπλων", δήλωσε ο Sir Barney, προσθέτοντας ότι η Countryside Alliance συνεργάζεται με παρόμοιες οργανώσεις απ' όλη την Ευρώπη.

«Η προστασία των πολιτών από τις συνέπειες της παράνομης διακίνησης πυροβόλων όπλων προς και εντός της ΕΕ είναι ένας απολύτως αξιέπαινος σκοπός για τον οποίο, ανάλογα με τις απόψεις σας σχετικά με την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, μπορεί να φαίνεται απολύτως λογική η αντιμετώπιση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

"Ωστόσο, κατά την αρχική αιτιολόγηση των προτάσεών της η επίτροπος επέλεξε να επικεντρωθεί σε περιστατικά όπου νόμιμα κατεχόμενα όπλα χρησιμοποιήθηκαν σε αυτό που όλοι θα συμφωνούσαν ότι ήταν φρικτές πράξεις που οδήγησαν σε πολλούς θανάτους, περιλαμβανομένων των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από τον Derrick Bird στην Cumbria το 2010", πρόσθεσε.

"Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε 10.000 άτομα που σκοτώθηκαν από πυροβόλα όπλα στην ΕΕ μεταξύ του 2000 και του 2010, αλλά δεν έκανε καμία προσπάθεια να καθορίσει ποιο ήταν ποσοστό των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους από νόμιμα κατεχόμενα πυροβόλα όπλα και ποιο με παράνομα όπλα», είπε.

"Αν η υπόλοιπη Ευρώπη μοιάζει έστω και λίγο με το Ηνωμένο Βασίλειο, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εγκλημάτων με όπλα αφορά παράνομα όπλα, αλλά η Επίτροπος αναφέρθηκε επιλεκτικά μόνο σε γεγονότα, όπου έγινε χρήση νόμιμων όπλων και συγχέει τους θανάτους που προκαλούνται από νόμιμα και παράνομα όπλα. Επίσης προσέτρεξε να δηλώσει ότι: «πυροβόλα όπλα τα οποία πωλούνται νόμιμα, είναι νόμιμα καταγεγραμμένα και κατεχόμενα εκτρέπονται σε εγκληματικές αγορές ή σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα», αλλά έκανε απλή αναφορά, ως παραλειπόμενο, στην πιθανότητα «πολλά πυροβόλα όπλα να εισάγονται επίσης, παράνομα από χώρες του Τρίτου Κόσμου»", είπε.

Συντάκτης: Κυνηγετικές σελίδες