tameio thiras cyprus

Δελτίο τύπου

Η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, ανακοινώνει ότι έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση φιγούρων αρπακτικού πτηνού σε όλα τα διαφανή ηχοπετάσματα στο νέο κυκλικό κόμβο παρά το στάδιο ΓΣΠ. Οι ειδικές φιγούρες θα συμβάλουν στην αποτροπή των προσκρούσεων πτηνών πάνω σε αυτά. Το συνολικό κόστος της κατασκευής και τοποθέτησης των φιγούρων έχει επωμιστεί η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, ενώ η τοποθέτηση τους έγινε από το Τμήμα Δημοσίων Έργων.

Σημειώνεται ότι από την ημέρα τοποθέτησης των ηχοπετασμάτων δεκάδες πτηνά περιλαμβανομένων περδικιών, φραγκολίνων, σπουργιτιών, φιλικουτουνιών κ.α., έχουν βρεθεί θανατωμένα δίπλα από τα ηχοπετάσματα και ο λόγος ήταν η πρόσκρουση τους σε αυτά. Οι αυτοκόλλητες φιγούρες που έχουν τοποθετηθεί προσομοιάζουν σε αρπακτικό πτηνό (είδος φαλκονιού) και οι οποίες απωθούν τα πτηνά από το να διέρχονται από το συγκεκριμένο σημείο. Παράλληλα, έχει ληφθεί πρόνοια όπως σε μελλοντικά έργα όπου η τοποθέτηση διάφανων ηχοπετασμάτων είναι απαραίτητη θα λαμβάνεται ειδική πρόνοια έτσι ώστε αυτά να φέρουν εξ αρχής παρόμοιες φιγούρες αρπακτικών με σκοπό την αποφυγή προσκρούσεων πτηνών.

Παρόμοιες φιγούρες τοποθετούνται, τα τελευταία χρόνια, σε αρκετές χώρες, αφού βάσει σχετικών επιστημονικών μελετών έχει διαπιστωθεί ότι η τοποθέτηση τους μειώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις προσκρούσεις πτηνών.

Η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας καλεί το κοινό όπως σε περίπτωση που παρατηρήσει οποιοδήποτε τραυματισμένο ή νεκρό πτηνό είτε στην συγκεκριμένη περιοχή είτε οπουδήποτε αλλού να ενημερώνει άμεσα τους λειτουργούς της Υπηρεσίας.

Διεύθυνση:
Υπουργείο Εσωτερικών
1453, Λευκωσία,
ΚΥΠΡΟΣ
Ηλεκτρ. Ταχυδρ.
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα
www.cypniswildlife.gov.cy
94b5bbc4afbf a4cdc0bfc5_Hxopetasmata-1.jpg Address:
MINISTRY OF THE INTERIOR
1453, NICOSIA,
CYPRUS
E-mail
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Website
www.cypniswildlife.gov.cy