Γράψτε ένα e-mail στους βουλευτές που είναι στην επιτροπή για την αναθεώρηση του Νόμου 4039 "Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό"

Είναι οι ακόλουθοι:

Όλοι οι βουλευτές βρίσκονται στη Βουλή (και) με τις δικές μας ψήφους. Ενημερώστε τους λοιπόν πως οι ουρές στα κυνηγόσκυλα δεν κόβονται για αισθητικούς λόγους, αλλά για να τα γλιτώσουν από τραυματισμούς κατά το κυνήγι. Εξασφαλίζεται έτσι η ευζωία τους, που είναι και ο λόγος σύνταξης του συγκεκριμένου Νόμου και αυτό είναι κάτι που το λαμβάνετε πολύ σοβαρά υπ' όψη στην επιλογή αυτών που σας αντιπροσωπεύουν στη Βουλή.

Μπορείτε να δείτε το μήνυμα που στείλαμε ως Κυνηγετικές σελίδες παρακάτω.

Subject: Εξαίρεση των κυνηγετικών σκύλων εργασίας από την απαγόρευση ακρωτηριασμού της ουράς
Date: Sat, 11 Jan 2014 09:57:43 +0200
From: Κυνηγετικές σελίδες <Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.>
To: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Αξιότιμες/οι κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Συγκεκριμένες φυλές κυνηγετικών σκύλων εργασίας έχουν κομμένη ουρά, όχι για λόγους εμφάνισης, αλλά για την εξασφάλιση της ευζωίας τους και την προστασία τους από συνεχείς τραυματισμούς κατά την εργασία τους.

Οι φυλές αυτές κουνάνε πολύ ενεργητικά την ουρά τους κατά τη διάρκεια της έρευνας με συνέπεια μια άκοπη ουρά να τραυματίζεται από την πυκνή βλάστηση και να αιμορραγεί, όπως φαίνεται στην επισυναπτόμενη φωτογραφία. Οι δε συνεχείς τραυματισμοί οδηγούν μαθηματικά στον ακρωτηριασμό της ουράς για λόγους υγείας του ζώου. Τελικά δηλαδή οδηγούμαστε στο παράδοξο να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα, ένα ζώο χωρίς ουρά, αφού όμως του έχουμε εξασφαλίσει μια ζωή μέσα στον πόνο μέσω ενός νόμου προστασίας! Τι προστασία είναι αυτή;

Συνέπειες άκοπης ουράς σε ηπειρωτικούς σκύλους εργασίας

Προφανώς δεν είναι ο στόχος ενός νόμου για την προστασία των ζώων η εξάλειψη των κυνηγετικών αυτών φυλών. Αλλά σας ερωτώ: Ποιός κυνηγός θα διατηρεί ένα κυνηγόσκυλο, το οποίο μετά από κάθε κυνήγι θα απαιτεί αποχή από την εργασία του και θεραπεία τουλάχιστον 2 εβδομάδων;

Η εξαίρεση των κυνηγετικών αυτών φυλών από την απαγόρευση ακρωτηριασμού της ουράς έχει γίνει αποδεκτή σε προηγμένες κυνοφιλικά και ως προς τη ζωοφιλία Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, ακριβώς επειδή εξασφαλίζει την ευζωία των συγκεκριμένων φυλών.

Παρακαλούμε λοιπόν να δεχθείτε την εξαίρεση των φυλών αυτών από την απαγόρευση ακρωτηριασμού της ουράς, αποκαθιστώντας την αδικία ενός οριζόντιου μέτρου, για την ευζωία των ζώων αυτών και την προστασία των φυλών αυτών από εξάλειψη στη χώρα μας.

Με τιμή,

Κυνηγετικές σελίδες
Έλληνες πολίτες με δικαίωμα ψήφου και ιδιοκτήτες σκύλων Επανιέλ Μπρετόν, (Αντικαταστήστε τη ράτσα με τη ράτσα του δικού σας σκύλου, πχ. Κούρτσχαρ, Ντράχταρ, Κόκερ, Σπρίγκερ Σπάνιελ, Βίζλα κλπ)
των οποίων η ευζωία πλήττεται από το οριζόντιο μέτρο απαγόρευσης
ακρωτηριασμού της ουράς

Συντάκτης: Κυνηγετικές σελίδες